Astazi v-am pregatit o omleta spaniola ca la mama lui acasa. Mai precis, ca la mama lui M., colegul meu de la cursul de germana, care a fost foarte dragut si si-a sunat mama ca sa fie sigur ca imi da o reteta cat mai completa.

Danke sehr M., die Tortilla hat mir sehr gut geschmeckt!

Si in atentia gurmanzilor: ocolul Pamantului in 50 de retete alaturi de Farfuridi. Calatorie placuta!





Ingrediente pentru 3-4 portii:
  • 5 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • ulei
  • sare

Ceapa maruntita se caleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga cartofii taiati cuburi (~1/2 cm). Se sareaza dupa gust si se adauga destul ulei incat aproape sa acopere cartofii. Se aseaza un capac peste tigaie si se lasa la prajit, la foc potrivit, cca 25-30 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand! Cand cartofii sunt facuti, fara sa fie arsi, se scurg de ulei si se amesteca cu ouale batute si sarate ca pentru omleta. In tigaie ramane foarte putin ulei. Se toarna amestecul peste uleiul incins si se da focul la minim. Cand omleta s-a prajit, se intoarce si pe partea cealalta - fie invartind tortilla in aer (eu nu ma bag la asa ceva!), fie cu ajutorul unei palete, fie se intoarce tigaia astfel incat tortilla sa ramana in capac, lasand apoi omleta sa alunece inapoi in tigaie.

Tortilla este buna atat calda cat si rece, la micul dejun sau ca gustare. La mine a alunecat foarte bine alaturi de o salata si un pahar cu bere rece.

Pofta buna!

Un pont de la M.: daca nu va place tortilla prea uscata, luati-o de pe foc cat inca ouale nu sunt complet prajite.

Si un pont de la mine: folositi o tigaie mai mica pentru o tortilla mai inalta!









This entry was posted on 2/24/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comentarii:

    Top Cuisine avec Lavi spunea...

    Suna interesant! Poate incerc in week-end!

  1. ... on 24 februarie 2012, 09:58  
  2. Farfuridi spunea...

    Multumesc :)

  3. ... on 26 februarie 2012, 00:09  
  4. langmina spunea...

    Delicioasa!

  5. ... on 26 februarie 2012, 19:37  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Cu mare placere, Farfuridi :)

    Lavi, tortilla aceasta e perfecta pentru un mic dejun de weekend. Ai reusit sa o faci?

    Asa-i, Langmina!

  7. ... on 27 februarie 2012, 23:43  
  8. Anonim spunea...

    Mrs. Green Foot,

    Gern geschehen für das Rezept!
    Ich freue mich, dass du es mochtest und alles gut ging! ;)

    Liebe Grüße!
    M.

  9. ... on 6 martie 2012, 00:41  
  10. Mrs. Green Foot spunea...

    Ich freue mich über deinen Besuch :) Danke nochmal fürs Rezept!

  11. ... on 6 martie 2012, 21:22  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com