Cand eram mica imi placea la nebunie mancarea aceasta - tata o prepara des, mai ales in perioada de post. Si acum imi place mult, insa o gatesc mai rar - tocanita nu se impaca prea bine cu ficatul meu :(

Mersi tata pentru reteta!




Ingrediente pentru 2 portii:
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 50g sunca afumata [optional]
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • ~300 ml apa
  • ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper

Sunca taiata cuburi si ceapa tocata marunt se calesc 3-4 minute (ulei cat sa acopere fundul cratitei). Se adauga apoi faina si se amesteca bine sa nu ramana cocoloase. Imediat se adauga boiaua, cimbrul, cate o lingurita sare si piper si se toarna apa. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute, amestecand mereu si adaugand apa daca este nevoie. La sfarsit se mai potriveste de sare si piper.

La servire se presara cu cascaval ras.

PS: eu am adaugat si o jumatate de ardei copt. Bun s-asa. Pofta buna!





This entry was posted on 1/26/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com