Reteta aceasta este din "Ghidul gastronomic al Romaniei. Bucataria moderna", carte primita cadou de la Gustos.ro si Danone. Stela si Georgiana, aveti o bere de la mine :)






Ingrediente aluat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 40 ml ulei de masline
  • 3 linguri apa
  • sare

Ingrediente umplutura:
  • 125g cascaval/branza
  • 100 ml lapte
  • 60g unt
  • 125g masline negre feliate
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • piper alb
* ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 24 cm.


Se framanta un aluat nelipicios din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime cu care se imbraca tava. Peste aluat se presara putin pesmet sau biscuiti sarati pisati - eu am uitat sa fac asta si se vede in poza :D.

Cascavalul se da pe razatoarea mare, maslinele se fierb timp de 10 minute. Se bat ouale, se adauga cascavalul ras (mai putin 2-3 linguri), laptele, maslinele scurse de apa si piper dupa gust. Amestecul se toarna in tava peste aluat, se presara cu restul de cascaval ras, piper proaspat macinat si bucatele de unt. Se coace in cuptorul incins timp de 35 minute (sau pana se rumeneste frumos).

Dupa ce s-a racit un pic, tarta se taie felii si se savureaza. Delicioasa, atat calda cat si rece la micul dejun.

Sa ne fie de bine!






This entry was posted on 1/19/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com