A fost o perioada in viata mea cand pentru mine condiment insemna doar sare, piper si cubul de vegeta. Da. Iar cand am redus drastic cantitatea de sare folosita, m-am lovit de lipsa de gust a mancarurilor mele. Mai citind de ici colo, mai pe incercate si combinate, am descoperit apoi ca pot obtine mancaruri mult mai savuroase folosind verdeturi si condimente uscate.

Pentru o colectie faina de condimente explicate aruncati un ochi la cevabun.ro.






Ingrediente:
  • 300g piept pui/curcan
  • 2 mere
  • 1 ceapa mica
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 ml apa
  • 50g + 1 lingurita unt
  • 2 felii subtiri de ghimbir
  • 1 lingura curry galben
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper

Merele se curata de coaja si se taie bucatele, ceapa se marunteste, untul se taie bucati si se pastreaza la frigider pana la utilizare. Carnea de pui se sareaza si pipereaza dupa gust, se taie bucatele si se prajeste in putin ulei.

Ceapa, merele si feliile de ghimbir se caramelizeaza in putin unt si o lingurita zahar. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga o lingura curry, se amesteca rapid si se stinge cu apa si lapte de cocos. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, apoi se adauga carnea, coriandru macinat, otetul de mere si untul rece. Se tine pe foc pana cand untul s-a topit complet. Se sareaza si pipereaza dupa preferinte (gustati inainte, eu nu am simtit nevoia sa mai adaug sare).

Se serveste cu orez fiert in apa cu sare. Nu uitati sa puneti pe masa sos de soia si pasta de ardei iute.

S-aveti pofta!






This entry was posted on 10/27/2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comentarii:

    Lia spunea...

    L-ai combinat perfect !

  1. ... on 28 octombrie 2011, 11:16  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Ma bucur ca iti suna bine :)

  3. ... on 31 octombrie 2011, 19:27  
  4. Liana10 spunea...

    Acum vreo 10-12 ani si pt. mine tot sare, piper si vegeta exista...si boia, sa nu uit. Acum, e o adevarata explozie de condimente pe piata si pe siteuri.
    Bun si gustos tb sa fi fost!

  5. ... on 3 noiembrie 2011, 02:52  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Da, si boia. Cum am putut oare uita? :))

  7. ... on 3 noiembrie 2011, 23:17  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com