Paste cu gorgonzola si zmeura


Imi plac foooooarte mult fructele... mai ales in combinatiile calorice :D.




Paste cu gorgonzola si zmeura


Ingrediente pentru 2 portii:
  • 200g spaghete
  • 100g gorgonzola
  • 100g zmeura
  • 80 ml smantana dulce
  • 30g fulgi de migdale
  • 80 ml apa
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare, piper


Zmeura se spala si se lasa la scurs. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie fara a se adauga grasimi (atentie sa nu se arda!). Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Apa, smantana dulce si gorgonzola se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu pana la topirea completa a branzei. Se ia de pe foc, se adauga nucsoara, sare si piper dupa gust. Sosul de gorgonzola se amesteca cu spaghetele scurse de apa. Se adauga fulgii de migdale si zmeura amestecand usor sa nu se zdrobeasca.

Peste spaghete se presara frunzele de busuioc maruntite si piper proaspat macinat. Se serveste cu pofta langa un bol de zmeura extra si un pahar de roze.




Si un pont de la mine: daca v-au placut pastele cu gorgonzola si zmeura incercati si varianta cu pere dupa reteta Mayei.

PS. Nu uitati sa faceti o plimbare dupa ce ati mancat!





Comentarii

Interesanta combinatie! nu am incercat zmeura in altceva decat desert, dar cred ca ii da o aroma deosebita la paste :) Merci beaucoup!
A. a spus…
Arata SUUUPEEERRB!!!!

...rea nu are cum sa fie...astept sa creasca productie de zmeura la MIMI in gradina ...si sa-i trimita lu' S... o caserola :)
Lia a spus…
Am ramas lipita cu ochii de ecran.
Zau ca reteta nici nu mai conteaza.
Compozitia croatica de nota 10.
Dar cred ca nu mai ai nevoie de nici o confirmare.:)

Pup Piciorusele .
Maya a spus…
Cum poate sa arate!De la A la Z si de la Z la A.Fantastic!Delicios!
Mrs. Green Foot a spus…
Alina, la mine combinatiile de fructe-branzeturi au mare trecere. Pastele s-au nimerit sa fie prin preajma si sa faca si ele figura buna :)

A.-le sa stii ca m-am gandit si eu la recolta lui Mimi... Ii buna mancarea asta, dar tot mai bune is fructele papate singure.

Lia, mersi mult. Sunt bune confirmarile, mai ales cand monitorul plange dupa o calibrare.
Te pup
Mrs. Green Foot a spus…
Mersi Maya. Sa stii ca am incercat pastele cu pere, sunt excelente, nu m-as fi gandit niciodata sa pun ceapa :D Imi plac la nebunie combinatiile acestea ciudate.