Sora mea s-a plans de mai multe ori ca nu poate testa retetele mele dulci deoarece nu are cuptor. I-am promis ca o sa public niste retete pe care sa le poata prepara si ea, asa ca iata-ma cu panna cotta - reteta de baza.

L. sa tragi cu ochiul putin si la panna cotta cu branza si zmeura, sa vezi cum am "maltratat" reteta si ce bunatate a iesit. Tot fara cuptor.



Panna cotta cu jeleu de fructe


Ingrediente panna cotta:
  • 400 ml smantana dulce
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)

Ingrediente jeleu de fructe:
  • 200g fructe (capsuni, cirese, visine, caise, kiwi, fructe de padure, etc)
  • 40g zahar
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 lingurita gelatina (din plicul folosit la panna cotta)
* ingrediente pentru 3-4 portii


Intr-un pahar pui gelatina (mai putin o lingurita, pe care o pastrezi pentru jeleu) la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. Intre timp pui smantana, zaharul vanilat si zaharul pe foc, dar nu lasi sa fiarba! Cand vezi ca incepe sa fiarba iei craticioara de pe foc, lasi sa se linisteasca, apoi adaugi esenta de vanilie si gelatina si amesteci bine. Torni panna cotta in canile/paharele umezite un pic si le dai la frigider pana amestecul se intareste (cam 3-4 ore).

Doar dupa ce s-a intarit incepi sa prepari jeleul de fructe: pui la inmuiat gelatina ramasa de la panna cotta, cureti fructele (nu uita sa pastrezi cateva pentru garnisit), le pisezi cu furculita/mixerul si le amesteci cu zaharul si frunzele de busuioc taiate marunt. Incalzesti piureul de fructe, apoi adaugi gelatina hidratata si omogenizezi. Lasi sa se raceasca putin si torni piureul de fructe peste panna cotta. Le dai la rece pentru inca 2-3 ore pana se intareste si jeleul de fructe.




Modalitati de servire:
  • se savureaza direct din forma in care s-a preparat crema
  • panna cotta se rastoarna pe farfurie - in acest caz prepari intai jeleul si abia apoi crema.
La servire panna cotta se garniseste cu fructe proaspete si cateva frunze de busuioc sau menta.

Si un pont de la mine: pentru o panna cotta mai exotica, foloseste lapte de cocos in loc de smantana dulce!








This entry was posted on 6/02/2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 comentarii:

    Zazuza spunea...

    grozaaaaaaaaaaav!

  1. ... on 3 iunie 2011, 08:30  
  2. maya spunea...

    Superba prezentarea!

  3. ... on 3 iunie 2011, 22:55  
  4. Antonina spunea...

    Arata absolut minunat !!!!
    Te invit cu mare drag sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care o gazduiesc luna aceasta pe blog-ul meu.. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele.. poate ne bucuri prin prezenta ! Multumesc anticipat. O saptamana frumoasa

  5. ... on 6 iunie 2011, 11:01  
  6. nonick spunea...

    Portia din cana arata ucigatooor, n-ai deloc mila de noi, astia ramasi acas' :)

  7. ... on 7 iunie 2011, 13:15  
  8. A. spunea...

    Superba combinatia de culori!!!! si foarte potrivita senzatia de prospetime...cu "naduful" de afara.

  9. ... on 8 iunie 2011, 10:12  
  10. Artemiza Vicky Ene spunea...

    Da, grozav! Am sa incerc sa o fac si eu, inlocuind zaharul cu indulcitor.

  11. ... on 8 iunie 2011, 21:31  
  12. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Maya :)

    Antonina, voi incerca sa onorez invitatia.

    Nonick sper ca salivati din plin :p

    A. s-a mai racorit pe la voi?

  13. ... on 9 iunie 2011, 20:45  
  14. Dulcegarii culinare spunea...

    Mi-ar face o deosebita placere !

  15. ... on 9 iunie 2011, 22:26  
  16. Dulcegarii culinare spunea...

    Mrs Green... mi-am clatit iar ochii cu Panna cotta.. nu-mi pot lua ochii de la ea.. arata divin !

  17. ... on 12 iunie 2011, 23:35  
  18. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Antonina :) Iti recomand sa faci o portie de panna cotta - se face repede - si sa torni deasupra niste dulceata de-a ta de cirese, din aia buna din care tocmai ai facut. Acum e randul meu sa salivez :)

  19. ... on 13 iunie 2011, 19:24  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com