Branza cu piure de fructe este umplutura mea preferata la clatite si tarte. Si pentru ca imi place asa de mult m-am hotarat sa o transform intr-un desert de sine statator. Am pornit de la panna cotta reteta de baza (e drept ca ce a iesit nu prea mai seamana cu o panna cotta, dar mai conteaza?) si am adaugat branza si zmeura, am stropit totul cu sos de ciocolata... et voilà!



Panna cotta cu branza si zmeura

Ingrediente panna cotta:
  • 200g branza de vaci (cremoasa)
  • 50g zmeura
  • 50g zahar pudra
  • 50g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 4g gelatina

Ingrediente sos:
  • 90g ciocolata alba
  • 90 ml lapte
Rezulta 2 portii (2 panna cotta/portie)

Gelatina se dizolva in putina apa rece si se lasa la crescut timp de 10 minute. Intre timp se prepara piureul de zmeura- eu le-am zdrobit cu furculita - si se strecoara de samburi printr-o sita (nu am mai avut rabdare :D). Se amesteca branza cu zaharul, se adauga piureul de zmeura si ciocolata topita in lapte la aburi. Tot la aburi se incalzeste un pic si gelatina (atentie sa nu fiarba!), se adauga la branza si se omogenizeaza. Amestecul se toarna in forme umezite si se pune la frigider pentru minim 3 ore, ideal de pe o zi pe alta.

In cele din urma se prepara sosul: se taie ciocolata in bucati si se incalzeste pe baie de aburi impreuna cu laptele pana cand se topeste si se omogenizeaza. Sosul de ciocolata se pastreaza la frigider pana la servire.


Panna cotta cu branza si zmeura
Panna cotta se rastoarna pe farfurie, se toarna sosul de ciocolata si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta. Optional desertul se mai da la frigider pentru inca un sfert de ora.


Panna cotta cu branza si zmeuraPrints may be available for purchase through the shop.


Si un pont: daca uitati (ca si mine de altfel) sa umeziti formele inainte de utilizare, nu disperati! Panna cotta se va scoate usor din forme daca puneti un prosop umezit in apa fierbinte pe fundul formei. Atentie, cu aceasta metoda panna cotta se poate topi!




This entry was posted on 7/29/2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comentarii:

    Lia spunea...

    Cioc !Cioc!
    Acasa-i gazda ?
    M-am teleportata si am venit sa cer jumatate de portie.

    Superb arata.Iar sosul ala incununeaza opera.

    Imaginile sunt de-a dreptul mancabile :)

  1. ... on 29 iulie 2010, 22:38  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Cu draga inima Lia :) Ma duc sa mai pregatesc sos de ciocolata... e chiar cireasa de pe tort, pardon, de pe panna cotta.
    Te pup

  3. ... on 29 iulie 2010, 23:23  
  4. kadiavsdutzu spunea...

    Excelenta reteta! Si foarte imbietor desertul, mai ales pentru vara :)

  5. ... on 31 iulie 2010, 19:22  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Kadia ai dreptate, este un desert excelent de vara. Si are si un mare avantaj: nu te coci in bucatarie ca sa il prepari :)

  7. ... on 2 august 2010, 23:52  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com