De cateva zile e tot innorat si ploua intermitent. Nu imi pasa, pentru ca imi place sa ascult ploaia, imi place cand ferestrele bubuie de la tunete. Si miroase asa de fain a iarba proaspat cosita. E o vreme pe gustul meu...

Am auzit insa ca pe la altii e seceta, naduseala si transpiratie. Celor care sufera de calduri vreau sa le recomand doua deserturi racoritoare: o inghetata de banane, extraordinar de buna, pregatita de Ina si delicioase bomboane inghetate de banane preparate de Laura A.

Iar eu va propun o ciorba de pui cu tarhon, usoara si gustoasa, potrivita zilelor calduroase de vara in ciuda dresaturii cu ou. Reteta am primit-o de la sora lui Mr.Green Foot sub numele de ciorba greceasca. Nu sunt sigura daca e intr-adevar reteta ciorbei grecesti, am vazut pe net prea multe retete diferite, asa ca azi mancam ciorba de pui cu tarhon si nu greceasca :)





Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lamaie
  • 1 galbenus de ou
  • 150 ml smantana
  • tarhon in otet
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • ulei


Ceapa maruntita se caleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga morcovii taiati rondele si carnea de pui taiata cubulete. Se lasa sa sfaraie vreun minut, apoi se adauga 2,5 litri apa, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, apoi se adauga orezul si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se toarna in ciorba zeama de la o jumatate de lamaie, frunze de tarhon dupa gust si 2 linguri din otetul de tarhon. Inca un clocot si se ia de pe foc.

Asteptati vreo 20-30 minute sa se linisteasca ciorba, abia apoi va apucati de dresatura. Atentie, oul si smantana sa fie la temperatura camerei! Galbenusul de ou se sareaza ca pentru omleta si se amesteca cu smantana. Se adauga o jumatate polonic de ciorba, se omogenizeaza si se transfera dresatura in ciorba.

La servire ciorba se presara cu patrunjel verde si se acreste cu zeama de lamaie sau otet de tarhon.

Pofta sa aveti!







This entry was posted on 6/09/2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 comentarii:

    Alina---Explora Cuisine spunea...

    Eu nu folosesc tarhon ever, dar acum mi-ai facut pofta sa stii, urmeaza ceva cu tarhon :) apropo de ploaie, eu iubesc ploaia!!! parca toata planeta sta in loc cand ploua, iar adierea vantului dinainte de ploaie e amazing :) am vrut doar sa-ti spun ca avem ceva in comun :) XoXo

  1. ... on 9 iunie 2011, 23:19  
  2. Dulcegarii culinare spunea...

    Ador combinatia tarhon si pui... Cat despre prezentare .. apetisanta rau ! o zi faina

  3. ... on 10 iunie 2011, 11:51  
  4. Zazuza spunea...

    minunatie de ciorba! ador tarhonul, am pus si eu de curand intr-o mancare de cartofi geniala!

  5. ... on 10 iunie 2011, 13:59  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Alina, ca bine zici, cand ploua parca timpul se dilata. Iar pe mine ma linisteste si imi spala supararile :)

    Antonina mersi, o zi faina si tie!

    Zazuza, clar! Ciorba de cartofi numai cu tarhon, altfel nici nu discutam :))

  7. ... on 11 iunie 2011, 20:01  
  8. Dulcegarii culinare spunea...

    Subscriu la tarhon cu cartofi.. Clar !

  9. ... on 12 iunie 2011, 23:36  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com