"Am pus-o" de 3 borcane cu tarhon in otet... nu de alta, dar am vrut sa ma asigur ca pot oricand sa imi fac ciorba de cartofi cu tarhon!





Ingrediente:
  • tarhon
  • otet din vin (tarie 9 grade)
  • sare

Tarhonul se spala bine, apoi frunzele se rup de pe tulpini si se indeasa in borcan. Cand borcanul s-a umplut, deasupra frunzelor se presara o lingurita sare. Se completeaza cu otet pana se umple borcanul (sau pana toate frunzele sunt acoperite cu otet). Se pastreaza la loc intunecat si racoros.

Si un pont: Nu aruncati tulpinile de tarhon! Cotoarele ramase se rup in bucati si se pun in pungi (pe portii) la congelator.

PS: Stiati ca tarhonul poate inlocui sarea?




This entry was posted on 6/10/2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comentarii:

    Lia spunea...

    Supa de cartofi sau de fasole cu
    afumatura si tarhon e un deliciu.
    Mai pun si in supa de oua si in
    supa crema de rosii.
    E nelipsit din camara mea de iarna.
    Ma uit maine la piata sa vad daca
    a aparut si la noi.

  1. ... on 11 iunie 2010, 00:11  
  2. MONONOKE KITCHEN spunea...

    Foarte buna metoda,
    si mie imi place mult tarhonul,
    pan-acum l-am folosit mai ales
    la ciorba ardeleneasca de porc.
    Data viitoare, ma dedau la reteta ta
    de ciorba de cartofi,
    care mi-a facut teribil cu ochiul
    de cand am aterizat prin zona!

  3. ... on 11 iunie 2010, 17:59  
  4. Johnny_K spunea...

    Aici sunt in asentimentul tau. Tarhonul este printre condimentele mele preferate. Cand eram mic, mancam tarhonul pus de mama cu sare la borcan. :P Ca sa nu mai vorbim de ciorba de cartofi cu tarhon... Deja mi s-a facut pofta! :D

  5. ... on 11 iunie 2010, 18:20  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Lia, supa de rosii am mancat doar in combinatiile obisnuite cu patrunjel, busuioc sau leustean. Poate publici varianta cu tarhon, as vrea sa o incerc si eu :)

    Mononoke abia astept sa incerci ciorba de cartofi. Pentru o varianta mai usoara, de vara, ai putea scoate afumatura din lista de ingrediente. Sa imi spui daca ti-a placut ciorba :)

    Johnny cand eram mica nu voiam sa aud de tarhon! Uram tarhonul! Si uite unde am ajuns... sa imi fac provizii de tarhon :))

  7. ... on 11 iunie 2010, 23:59  
  8. Lia spunea...

    E o supa crema de rosii cu galuste
    de ou si faina,pe care o fac mai ales iarna.
    Dar e o idee buna sa o incerc cu
    tarhon proaspat.
    Te strig cand o fac :)

  9. ... on 12 iunie 2010, 22:14  
  10. Mrs. Green Foot spunea...

    Multam Lia!

  11. ... on 13 iunie 2010, 00:28  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com