Salata cu naut


Nautul este o noutate pentru mine, am cumparat boabele fara sa ma gandesc ce o sa fac cu ele. Dar au zacut vreo luna pentru ca nici o reteta nu ma convingea... in cele din urma salata aceasta m-a vrajit destul incat sa ma pun in miscare :D...



Salata cu naut


Ingrediente pentru 2 portii:
  • 1 pahar cu naut (am utilizat un pahar de 200 ml)
  • 1 lingurita sare
  • 3 rosii
  • 2 castraveti mici
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia dulce
  • 2 linguri otet balsamic
  • nucsoara

Boabele de naut se pun la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi nautul se strecoara si se pune la fiert in apa cu putina sare. Boabele se fierb cam 1-2 ore la foc mijlociu (la mine dupa o ora erau gata, de aceea verificati din cand in cand daca sunt moi). Boabele se scurg de apa si se lasa la racit.

Intre timp rosiile se curata de seminte si pulpa se taie cubulete, castravetii se taie bucatale mici, ceapa si frunzele de patrunjel se toaca marunt. Toate acestea se amesteca cu boabele de naut, iar deasupra se toarna un sos preparat din ulei de masline, otet balsamic, sos de soia dulce si un praf de nucsoara. Salata se pastreaza la frigider pana la servire.

Un borcanas cu salata e pentru voi! :)




Sa va fie de bine!



Comentarii

Lia a spus…
Ce frumoase fotografii !
As jura ca-s facute vara,la soare.
Tot ce e in salata asta respira caldura.
Pana si frunzele par culese de pe start nu din aprozar :)
Mrs. Green Foot a spus…
Mersi Lia
Pozele sunt facute la soare... dar la un soare cu dinti :))
Ina Todoran a spus…
Delicios! SI din nou - pozele ma incanta!