O ciorba care iti incanta papilele gustative si care te unge... la suflet.

ciorba de cartofi cu tarhon 01

Ingrediente:
  • 1 ciolan afumat de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi mijlocii
  • un pumn de mazare verde
  • 2 foi de dafin
  • 6-7 boabe de piper
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • ulei
  • tarhon in otet si sare

Se pune la fiert ciolanul de porc impreuna cu o lingurita de sare, cu boabele de piper si foile de dafin. Se fierbe la foc mediu spre mic pentru aproximativ o ora, pana cand carnea este aproape gata.

Intre timp se curata si se spala legumele, se marunteste ceapa, se taie morcovii rondele, ardeii in bucatele mici, si cartofii in cuburi. Se calesc ceapa si morcovii in putin ulei pentru 2-3 minute pana cand ceapa devine stravezie. Se adauga o lingura de faina si lingurita de boia, se amesteca bine si se adauga in ciorba. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga ardeii, cartofii si un pumn de mazare congelata. Tot acum se scoate ciolanul, se dezoseaza, iar carnea taiata in bucatele se pune inapoi in ciorba la fiert. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga tarhonul maruntit (si pentru ca este vorba de o ciorba unde personajul principal este tarhonul nu ezitati sa folositi mai mult tarhon decat de obicei). De asemenea se adauga si 2 linguri din otetul de la tarhon si se potriveste de sare daca mai este nevoie.

La servire se adauga smantana din belsug si se acreste cu otet.



This entry was posted on 5/10/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii:

    Ina spunea...

    Vai, ador tarhonul! Chiar sambata am mancat o iorba de legume cu tarhon. Cand am timp o refac si o postez.

  1. ... on 11 mai 2009, 07:47  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Da, si mie imi place tarhonul mult, nici nu pot concepe ca anumite retete sa nu aiba tarhon in lista de ingrediente. In schimb, la mine pe primul loc este leusteanul. Strecor cate o frunza de leustean de fiecare data cand ingredientele imi permit...

  3. ... on 11 mai 2009, 22:19  
  4. Ala Oancea spunea...

    Ce bine arata ! Si ce buna trebuie sa fie ....

  5. ... on 10 iunie 2009, 15:02  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com