O ciorba care iti incanta papilele gustative si care te unge... la suflet.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat de porc
- 2 morcovi
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa
- 3 cartofi mijlocii
- un pumn de mazare verde
- 2 foi de dafin
- 6-7 boabe de piper
- 1 lingura rasa de faina
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita sare
- ulei
- tarhon in otet si sare
Se pune la fiert ciolanul de porc impreuna cu o lingurita de sare, cu boabele de piper si foile de dafin. Se fierbe la foc mediu spre mic pentru aproximativ o ora, pana cand carnea este aproape gata.
Intre timp se curata si se spala legumele, se marunteste ceapa, se taie morcovii rondele, ardeii in bucatele mici, si cartofii in cuburi. Se calesc ceapa si morcovii in putin ulei pentru 2-3 minute pana cand ceapa devine stravezie. Se adauga o lingura de faina si lingurita de boia, se amesteca bine si se adauga in ciorba. Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga ardeii, cartofii si un pumn de mazare congelata. Tot acum se scoate ciolanul, se dezoseaza, iar carnea taiata in bucatele se pune inapoi in ciorba la fiert. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga tarhonul maruntit (si pentru ca este vorba de o ciorba unde personajul principal este tarhonul nu ezitati sa folositi mai mult tarhon decat de obicei). De asemenea se adauga si 2 linguri din otetul de la tarhon si se potriveste de sare daca mai este nevoie.
La servire se adauga smantana din belsug si se acreste cu otet.
Comentarii