Pui pe bat


... sau mai bine zis pui pe scobitori. Puiul pe bat face furori la mesele tip bufet (si nu numai) mai ales daca se infige in scobitoare si o rosie cherry sau o jumatate de felie de portocala.


Pui pe bat

Ingrediente 2 portii sau o portie nerusinata:
  • 1/2 piept de pui congelat
  • 1 portocala
  • 200g iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • sare, piper
  • ~10 scobitori


Pieptul de pui se decongeleaza partial la frigider - astfel incat sa poata fi taiat dar sa isi pastreze forma. Carnea se taie in rondele cu grosimea de 1 cm. Fiecare rondea se inteapa cu cate o scobitoare.


Pui pe bat
Pieptul se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi rondelele de pui se alinieaza intr-un bol mai adanc. Se adauga zeama de la o portocala, uleiul de masline si usturoiul taiat rondele.


Pui pe bat

Carnea se stropeste cu sos de soia, apoi se da la frigider pentru un sfert de ceas.


Pui pe bat

In cele din urma se toarna deasupra iaurtul astfel incat carnea sa fie acoperita in intregime si se da din nou la frigider pentru inca vreo 40 minute.

Rondelele de pui se prajesc la gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei. Se servesc langa o salata de rosii si verdeturi stropita din belsug cu zeama in care s-a marinat carnea.

As fi vrut sa va mai arat poze facute din diferite unghiuri, dar... nu am mai apucat sa fac :D.



Pofta mare sa aveti!

Comentarii