Pana sa ajung in Sibiu combinatia mazare-friganele era pentru mine o mare necunoscuta. Iar cand mr.Green Foot mi-a pus in farfurie pentru prima oara mazare cu friganele, eu am cam strambat din nas: mazare, ou, zahar?!! Norocul meu ca mi-am invins scepticismul... azi sunt o mare consumatoare de mazare si friganele dulci.


Mazare cu friganele

Ingrediente soté:
  • 400g mazare congelata
  • 1 ceapa mare
  • 150 ml lapte
  • 25g unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • marar
  • sare, piper

Ingrediente friganele:
  • 4 felii de paine
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 4 lingurite zahar
  • sare
  • ulei

Ceapa, taiata marunt, se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga faina si se amesteca cu uleiul pana rezulta o pasta maronie (atentie sa nu ardeti faina!). Se adauga laptele si un pahar de apa amestecand mereu, boiaua, mazarea congelata si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 minute. Pe parcurs se completeaza cu apa daca este nevoie. La sfarsit se adauga untul taiat bucatele si se presara deasupra cu marar. Cratita se ia imediat de pe foc si se acopera cu un capac. Mancarea se lasa sa se odihneasca vreo 5-10 minute.


Mazare cu friganele

Daca nu aveti la indemana mazare congelata puteti folosi mazare de la conserva, dar in cazul acesta timpul de fierbere se injumatateste.

Intr-o farfurie adanca se bate oul ca pentru omleta, se adauga putina sare si se amesteca cu 2 linguri de lapte. Feliile de paine se trec prin ou si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins. Dupa ce se scot din tigaie se presara cu zahar. Se servesc calde.

Pofta buna!



Un pont: ca sa nu isi piarda acea culoare verde frumoasa, mazarea se fierbe fara capac, la foc mic!


This entry was posted on 1/15/2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comentarii:

    Ina spunea...

    Vai cat de bine arata! Superb!

  1. ... on 20 ianuarie 2010, 22:15  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Ina :)

  3. ... on 20 ianuarie 2010, 23:32  
  4. Anonim spunea...

    Am facut reteta si a iesit super.

  5. ... on 2 octombrie 2012, 19:58  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Ma bucur ca ti-a placut.

  7. ... on 4 octombrie 2012, 23:14  
  8. Irene's Unique spunea...

    Foarte buna reteta!

    Tocmai ce am testat-o si pot sa spun ca se face foarte repede, si este delicioasa, usoara, numai buna pentru perioada asta cand nu vrei sa stai foarte mult in bucatarie.

    Multumim pentru reteta!!

  9. ... on 24 iunie 2013, 16:11  
  10. Mrs. Green Foot spunea...

    Irene, sa va fie de bine! Ma bucur ca a fost pe gustul vostru.

  11. ... on 24 iunie 2013, 21:34  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com