Dovlecei umpluti


Cand ma gandesc la dovlecei umpluti primul cuvant care imi vine in minte este suculent, de aceea dovleceii au fost un fel preferat in timpul verii. Iar acum ca s-a mai racorit, profit la maxim si fac cat de des pot aceasta mancare delicoasa.

Dovlecei umpluti 01

Ingrediente pentru 2 portii mari sau 4 portii mai mici:
  • 2 dovlecei
  • 300 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 morcov mic
  • cascaval
  • patrunjel si marar tocat
  • sare, piper
  • ulei
Dovleceii se spala, se curata de coaja daca aceasta arata urat, se taie pe jumatate si se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ramana cam 1 cm de la margine.

Dovlecei umpluti 02 - scobiti de miez
Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoare, miezul de dovlecel se marunteste. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei, iar cand ceapa a devenit sticloasa se adauga si miezul de dovlecel. Se amesteca carnea, ceapa, morcovul, miezul de dovlecel si verdeata tocata marunt si se adauga sare si piper dupa gust.

Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec (daca mai ramane din tocatura se pot umple 1-2 ardei), se rade putin cascaval si se pun felii de rosii deasupra.

Dovlecei umpluti 03 - gata de dat la cuptor

Se stropesc dovleceii cu putin ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu ulei. Tava se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 minute. Dovleceii se servesc alaturi de sosul care s-a format in timpul coacerii.



Un pont de la mine: dovlecei umpluti cu branza si marar, cascaval ras deasupra, ornat cu rosii rondele. O varianta de dovlecei umpluti teribil de gustoasa.

Comentarii

aurora zigoneanu a spus…
Aveti un blog foarte interesant! Am inghitit in sec citind!!!!!Intrebare:
Dovleceii umpluti cu branza se mai baga la cuptor?
Mrs. Green Foot a spus…
Multumesc Aurora, te mai astept pe aici.

Da, si dovleceii cu branza se dau la cuptor. Eu i-am tinut la cuptor tot atata timp ca si pe cei umpluti cu carne, cam 40 minute. Dar poti sa ii lasi mai mult sau mai putin in functie de cata crusta vrei sa aiba branza.