Tarta cu branza si fructe

Weekend-ul acesta am fost in deplasare la parintii lui mr.Green Foot. Si pentru ca ramanea in urma noastra o piersica si un mar, si aproape un kil de caise care deja tindeau sa se ofilesca de suparare ca le lasam in urma... am hotarat sa le luam cu noi si ... sa facem tarta de branza cu fructe.

Tarta cu branza si fructe 01

Reteta este cea a tartei cu branza si afine, cu urmatoarele mici modificari:

Cu jumatate din cantitatea de biscuiti maruntiti am procedat ca in reteta originala (bineinteles, injumatatind si cantitatea de unt specificata). Am presat biscuitii astfel incat sa obtin un blat, apoi am dat tava la congelator pana am pregatit celalalt blat.

Am topit 120 g de ciocolata amaruie la care am adaugat 3 linguri de apa, 2 lingurite de zahar si o bucatica de unt cam de marimea unei nuci. Am turnat ciocolata peste biscuitii ramasi, am omogenizat, apoi am intins amestecul rezultat peste celalalt blat de biscuiti.

Marul, taiat in felii subtiri, l-am calit in putin unt, o lingurita de zahar si un praf de scortisoara. Cand feliile de mar s-au inmuiat le-am luat de pe foc si le-am lasat sa se racoreasca un pic. Intre timp am pregatit crema de branza, pe care stiti deja cum sa o preparati deci nu am de ce sa insist in zona aceasta. Am ornat tarta cu feliile de piersica, caise si mar. Am turnat deasupra gelatina... si am asteptat cu totii (cu greu!) sa treaca cele 3 ore cat trebuia tarta sa stea la rece.


A fost un real succes, tarta a primit multe aplauze si ovatii!

Comentarii

Ina Todoran a spus…
Vai ce frumos arata! Parca ar fi ornat cu petale de trandafiri! Arata f bine!
Mrs. Green Foot a spus…
Mersi Ina!
Arata bine (ce mult conteaza culorile)si este si buna. Tarta aceasta cred ca o sa devina preferata noastra. Iar mie personal imi place mai mult cu piersici si caise decat varianta cu afine...