Desi reteta este de pe gustos.ro (cum am aflat ulterior este o reteta chinezeasca), ea a ajuns la mine prin intermediul surorii mele I. si al prietenului ei S. Ei au testat reteta, lor le-a placut rezultatul si m-au convins si pe mine sa incerc inghetata prajita. Nu pot decat sa le multumesc pentru reteta, combinatia inghetata-chec-prajit a fost intr-adevar o surpriza placuta ...

Inghetata prajita 01

Pentru 2 portii:
  • 4 felii de chec potrivite ca grosime
  • 4 linguri inghetata de afine
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 4 lingurite de faina
  • 4 lingurite de zahar pudra
  • ulei
  • o mana de capsuni

Feliile de chec se insiropeaza pe ambele parti cu apa in care am dizolvat in prealabil esenta de vanilie. Pe fiecare felie de chec se pune cate o lingura de inghetata de afine.

Inghetata prajita 02

Apoi, felia de chec se strange bine cu mana, incat sa nu se desfaca si sa acopere cat mai bine inghetata. Se modeleaza o bila pe care o invelim intr-o folie de celofan.

Inghetata prajita 03

Bilele rezultate se dau la congelator pana ingheata bocna (eu le-am pastrat la congelator de pe o zi pe alta).

Oul se bate ca pentru omleta, apoi se adauga 2 lingurite de zahar, 4 lingurite cu varf de faina si o lingurita de drojdie si se amesteca bine. Sosul rezultat trebuie sa fie mai gros decat aluatul de clatita si un pic mai subtire decat pasta din care se fac galustele pentru supa de pui. Se dau bilele inghetate prin acest sos.

Inghetata prajita 04

Apoi se prajesc in baie de ulei, zice reteta. Dar mie nu imi place ca mancarea sa inoate in ulei asa ca am folosit mai putin ulei, cat sa acopere fundul tigaii. Le-am prajit cateva secunde pe fiecare parte pana s-au rumenit. E drept ca din cauza aceasta bilele mele au iesit cam colturoase...

Inghetata prajita 05

Se pun bilele pe o farfurie, se presara cu zahar pudra si se toarna deasupra putin sos de capsuni (sosul de capsuni preparat din capsunile strivite cu furculita si indulcite cu o lingurita de zahar pudra).



This entry was posted on 6/26/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

    Anonim spunea...

    apoi ase mi sa cadie amu si las io primu comãnt d'ista.

    nota 10* pentru articolu ista, reteta ie foartie buna, traba numa oleaca de tupeu si o faci.

    o mica mare gresiala in articol : I. nu a mancat ase ceva...

    toate celie bunie

  1. ... on 27 iunie 2009, 20:07  
  2. Ina spunea...

    Cea mai buna inghetata prajita am mancat-o in Turcia: inghetata de vanilie modelata in bila mare, inghetata bine de tot apoi tavalita printr-un aluat ca de clatite si prajita. Se servea cu sos de ciocolata si vanilie si cocos ras. Era o nebunie!

  3. ... on 28 iunie 2009, 11:28  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com