Miel la gratar


V-au ramas de la Paste bucati de miel nepreparate si nu stiti ce sa faceti cu ele? Mergeti la gratar!

Miel la gratar

Pentru bait ne trebuie:
  • cimbru
  • patrunjel
  • frunze de leurda
  • o lingura boabe de mustar
  • boia dulce
  • ardei iute
  • 50 ml vin rosu demisec
  • sare si piper

Bucatile de miel se cresteaza bine pana la os - daca este cazul - astfel gratarul se face mai repede si se patrunde mai bine. Se sareaza si se pipereaza dupa gust (eu am folosit totusi putin mai multa sare decat de obicei). Bucatile de carne se impaneaza cu ardeiul iute, leurda, cimbrul si patrunjelul taiate in bucati mai mari. Se adauga boabele de mustar, se presara boia uniform, iar la sfarsit adaugam si vinul.

Miel la gratar

Vasul, acoperit cu o folie, se da la frigider pana a doua zi. Iar zeama de la bait nu cumva sa o aruncati!! Folositi-o in schimb pentru a fragezi carnea in timp ce se prajeste pe gratar.

Comentarii