Imi place foarte mult cotletul gatit astfel. Este o mancare foarte aromata si ma mandresc cu faptul ca aceasta combinatie este inventia mea. Doar ce ma gandesc la tocanita si salivez deja... incercati reteta si o sa ma intelegeti!

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Pentru 2 portii pregatim:
  • 3 felii cotlet de porc
  • 1 ceapa medie
  • 50 ml vin
  • 1 pahar de apa
  • 3 linguri de pasta rosii
  • 50 ml lapte
  • 1 foaie dafin
  • 4 boabe piper
  • 2 boabe enibahar
  • sare
  • ulei
  • frunze patrunjel


Se spala carnea bine, se usuca cu un servet de hartie si se taie felii subtiri. Ceapa o taiem marunt, pentru culoare am folosit o ceapa rosie, iar daca tot e perioada cepei verzi am mai adaugat si coditele de la 2 cepe. Se caleste ceapa in putin ulei pana devine stravezie.

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Se adauga carnea sarata ca pentru snitele, boabele de piper si enibahar, frunzele de patrunjel taiete marunt si foaia de dafin. Se lasa la prajit pentru 2-3 minute, amestecand astfel incat carnea sa se faca uniform.

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Nu uitati sa verificati si nivelul apei, daca a scazut prea mult si carnea inca nu e fiarta mai adaugati vin diluat cu apa. La sfarsit, se adauga si laptele, condimentam daca mai este nevoie si lasam sa mai dea un clocot.

Merge perfect langa piure si castraveti murati. Si daca veni vorba de piure, un mic sfat de la mine: tineti cartofii in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute inainte sa ii puneti la fiert. Folositi unt in loc de margarina, chiar daca untul ingrasa un pic e mult mai sanatos si mai gustos. Si nu pasati cartofii cu mixerul decat daca vreti sa obtineti un lipici cu gust de amidon...

Si...Pofta buna!



This entry was posted on 3/25/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comentarii:

    Ina spunea...

    Superb blog! Superbe fotografii! Te-am adaugat in blogroll.

  1. ... on 26 martie 2009, 10:02  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Ina! Te mai astept in vizita.

  3. ... on 29 martie 2009, 22:35  
  4. Anonim spunea...

    Super reteta! A iesit delicios (am adaugat si usturoiul care e de nelipsit pt mine atunci cand gatesc carne de porc) :)

  5. ... on 29 octombrie 2013, 23:19  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Sa-ti fie de bine! :)
    La faza cu usturoiul subscriu si eu... dar doar la sfarsit de saptamana :D

  7. ... on 31 octombrie 2013, 20:20  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com