Aceasta bautura este foarte apreciata la noi in familie, si este realizata exclusiv de tata. Tata ii spune simplu: Floriol. E de fapt numele unei bauturi care aparea destul de rar pe rafturile romanesti pe vremea lui Ceausescu si care, spune tata, semana foarte mult la gust cu Angelli-ul gasit pe rafturile de azi.

Floriol-ul astfel preparat face concurenta, si castiga detasat (dupa parerea mea) in fata Angelli-ului, avand si avantajul de a nu contine cine stie ce "vitamine" sau coloranti sintetici.


Avem nevoie de:
 • 1/2 L alcool 87 grade
 • 1 1/2 L vin rosu dulce (noua ne place mult Sangele Ursului )
 • 1/2 L sirop visine
 • 2 x 25 ml esente de migdale


Se amesteca toate ingredientele intr-un pet de 2 1/2 L si se agita bine bine. Se lasa la macerat pentru 24H, apoi bautura se poate turna in sticlute cu forme cat mai ciudate.

Esenta de migdale, fiind uleioasa, are tendinta de a se aduna la suprafata. Nu va speriati insa, ajunge sa agitati bine sticla inainte de a turna in pahare. Garantez ca va disparea din pahare inainte sa aiba timp sa se ridice din nou uleiul. Nu renuntati in nici un caz la esenta de migdale, altfel bauturii ii va lipsi acel gust de sambure specific Angelli-ului.

Un pont de la mine: nu uitati sa adaugati cateva picaturi de Floriol in salata de fructe.


This entry was posted on 2/12/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii:

  Anonim spunea...

  Ca "esenta" de migdala si siropul de "visine" or fi naturale !

 1. ... on 24 noiembrie 2012, 01:08  
 2. Mrs. Green Foot spunea...

  No si tu acuma! Pentru esenta de migdale nu bag mana in foc, dar te rog sa nu te legi de siropul de visine ca e productie proprie :)

 3. ... on 24 noiembrie 2012, 11:23  
 4. Anonim spunea...

  Sună promiţător

 5. ... on 7 ianuarie 2016, 12:35  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com