Salata de sfecla rosie cu hrean (atentie, pateaza!)

De cele mai multe ori cand fac ceva la cuptor, coc si 2-3 bucati de sfecla rosie.  Asa se face ca mereu am 1-2 borcane de salata de sfecla si in congelator 1-2 pungute de sfecla coapta (pe acestea le folosesc in general in pilafuri sau aluaturi si creme pentru culoare).

 Atentie, sfecla rosie pateaza si coloreaza tare. Sa nu va speriati daca urina sau excrementele devin rosii inchis - nu e sange, e doar sfecla! :D


Ingrediente:

  • 2-3 bucati de sfecla rosie
  • 3 cm hrean (ras pe razatoarea mica) *
  • 1/2 lingurita seminte chimen
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml otet (9°)
  • 100 ml apa
*daca nu aveti hrean la indemana, puteti utiliza salata de hrean din comert (o lingurita). 


Sfecla rosie se coace la cuptor pana cand furculita intra usor in ea. 


Dupa ce se raceste, sfecla se decojeste si se taie cubulete sau felii subtiri. Sfecla taiata se amesteca cu hreanul si cu restul ingredientelor. Se lasa o ora la odihnit, apoi se amesteca din nou.

Sfecla se pune in borcane, apoi se completeaza cu zeama. 


Salata de sfecla se poate consuma imediat sau pune la pastrare in camara - nu necesita prelucrare termica, pentru ca hreanul este un conservant natural. 

Sa ne fie de bine! 




Comentarii