Mousse de fructe de padure (rapid si cremos)

 Un desert cremos, lejer, rapid de facut.

Ingrediente 4 portii:

  • 400g fructe de padure
  • 300 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • 5 foi de gelatina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50g zahar/ 50 ml sirop de artar/ 50g miere
Smantana pentru frisca se da la rece cu cel putin 2 ore inainte de a purcede la treaba. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Fructele de padure se dau prin blender, iar piureul obtinut se trece printr-o sita fina pentru a elimina cojile si samburii. 

Piureul, zeama de lamaie si indulcitorul ales se amesteca si se pun pe foc. Cand incepe sa bolboseasca, se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina stoarse bine de apa. Se amesteca energic si se lasa la racit.

Din smantana dulce se bate o frisca tare, care se amesteca cu piureul de fructe. Mousse-ul se toarna in 4 cupe/pahare si se dau la rece pentru cel putin 2 ore.


La servire se decoreaza cu fructe de padure sau cu un mot de frisca.

Comentarii