Supa de visine (Hideg meggyleves)


Supa de visine (Hideg meggyleves) este o supa rece, dulce si aromata, cunoscuta mai ales in Ardeal si Ungaria. Este foarte usor de preparat si este ideala pe caldurile acestea!



Ingrediente pentru 4-6 portii:
  • 500g visine
  • 100g zahar
  • 250 ml smantana dulce
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 5-6 cuisoare
  • 500 ml apa
Visinele se curata de samburi, batonul de vanilie se taie de-a lungul.

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si zeama de la o jumatate de lamaie. Cand zaharul s-a dizolvat complet se adauga visinele si restul de condimente cu exceptia smantanii. Se fierbe la foc mic, timp de 15 minute dupa primul clocot. 

Dupa racirea completa se scot din supa condimentele (scortisoara, cuisoarele si pastaia de vanilie) si se adauga smantana dulce. Se omogenizeaza si se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.

Se serveste rece optional cu un mot de frisca. 

Sa va fie de bine!

Si un pont: Nu aruncati batonul de scortisoara si pastaia de vanilie! Batonul de scortisoara, uscat si pastrat intr-o punga de hartie, poate fi refolosit de multe ori. Iar pastaia de vanilie daca o puneti intr-un borcan cu zahar, in circa o luna veti avea zahar vanilat facut in casa. Sau esenta de vanilie daca pastaia o puneti la pastrare in alcool de max 27°!















Comentarii