Unt, zahar si ciocolata... o combinatie fatala. O data pe an insa putem trece cu vederea faptul ca fursecurile sunt niste adevarate bombe calorice si sa ne bucuram de ele, nu-i asa? 

Reteta e de la BWI,  colega mea.






Ingrediente:
  • 100g faina
  • 110g zahar alb
  • 80g zahar brut
  • 70g cacao
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • praf de sare

Untul se lasa la temperatura camerei aproximativ o jumatate  deora, ciocolata se faramiteaza si o treime din ea se pune deoparte. Cuptorul se preincalzeste la 175°.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga oul si se mixeaza mai departe cel putin un minut. Faina, cacao, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare se toarna peste masa de unt. Se amesteca bine cu o spatula pana cand rezulta un aluat lipicios. In cele din urma se adauga 2/3 din ciocolata maruntita.

Se modeleaza cu mana bile din aluat si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Distanta dintre cookies sa fie de cel putin 2 cm. Peste fursecuri se imprastie bucatele din ciocolata pastrata. Se dau la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. 

Pentru ca sunt foarte sfaramicioase cat sunt calde, fursecurile se se vor transfera de pe hartia de copt pe un platou abia dupa racirea completa a acestora.















This entry was posted on 11/12/2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com