Marmelada de rabarbar


O reteta pentru la anu', pentru ca de cateva zile nu am mai vazut rabarbar in piata.






Ingrediente pentru 3-4 borcanase:
  • 1,2 kg rabarbar
  • 500g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Rabarbarul curatat se taie in bucati de un centimetru lungime. Pastaia de vanilie se taie de-a lungul, se separa semintele.

Intr-o oala se amesteca rabarbarul, zaharul, semintele de vanilie si coaja de vaniliese si se lasa pana cand se face un pic de zeama. Se pune apoi cratita pe foc mic si se fierbe, amestecand din cand in cand, pana marmelada s-a transformat intr-o pasta mai groasa. Se scot apoi cojile de vanilie.

Marmelada fierbinte se toarna in borcane sterilizate, iar borcanele se acopera cu paturi groase si se lasa sa se raceasca lent de pe o zi pe alta..Se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat.

Daca aveti mai multe tulpini de rabarbar poate incercati si un compot de rabarbar sau o tarta cu rabarbar.










Comentarii

alunelu a spus…
In week-end am mancat clatite cu marmelada de rabarbar :) In Piata Rahova am vazut ieri destul.
Mrs. Green Foot a spus…
Pta Rahova e cam departe de mine :) Oricum iar am vazut rabarbar in supermarchet. Da, stiu ce vrei sa zici, dar piata se face doar sambata pana la 14 in cartier la mine si nu stiu cum reusesc, dar anul acesta inca nu am prins piata :D
alunelu a spus…
Cam ca la Piata Taraneasca de la Sala Transilvania. Si eu am ajuns acolo dupa cativa ani de cand s-a deschis, desi stau in celalalt capat al strazii...