Rulada cu nuca de cocos


Bine v-am regasit! M-am intors cu o reteta din bucataria mamei.

Mersi Marcsa pentru reteta, explicatii si pentru ca m-ai lasat sa te pozez. pusi!






Ingrediente rulada:
  • 1/2 kg biscuiti
  • 3 linguri cacao
  • 2 cani cafea
  • 15 ml esenta de rom
  • 300g zahar

Ingrediente crema:
  • 200g cocos
  • 250g unt
  • 250g zahar pudra
Cafeaua impreuna cu zaharul si trei linguri cacao se pune la fiert. Se ia de pe foc cand zaharul s-a topit si se amesteca cu esenta de rom si cu biscuitii dati prin masina. Aluatul se imparte in doua parti egale si se lasa la racit.

Intre timp untul si zaharul se freaca spuma, apoi se adauga nuca de cocos. Crema se imparte in doua parti egale.

Pe o foaie de celofan se pune jumatate din aluatul de biscuiti si se intinde uniform. Deasupra se intinde jumatate din crema. Se ruleaza cu ajutorul foliei de celofan. Din cantitatile ramase se prepara in mod similar cea de-a doua rulada.  

Ruladele se dau la rece. Dupa ce crema s-a intarit, rulada se taie felii si poate fi savurata.





O zi dulce va doresc!









Comentarii