"[...] Ii placea mai ales sa o priveasca pe doamna Sen cum toca diverse legume, asezata pe ziare, pe podeaua din sufragerie. In loc de cutit folosea o lama curbata ca prora unui vas al vikingilor, navigand spre vreo batalie pe mari indepartate. Lama era prinsa la un capat cu o balama de o baza subtire din lemn. Otelul, mai degraba negru decat argintiu, nu stralucea uniform si avea o creasta zimtata care era - ii spusese ea - pentru ras. In fiecare dupa-amiaza, doamna Sen ridica lama si o fixa la locul potrivit ca sa se intalneasca cu baza la un anumit unghi. Cu fata la muchia ascutita, dar fara s-o atinga vreodata, lua in maini legume intregi si le toca: conopida, varza, dovleac alb. Le despica in jumatati, apoi in sferturi, obtinand in viteza rozete, cuburi, felii si fasii. Putea sa curete un cartof in cateva secunde. Cateodata statea cu picioarele incrucisate, cateodata cu picioarele desfacute, inconjurata de o varietate impresionanta de site si castroane adanci cu apa in care scufunda ingredientele tocate.  [...]"
Interpret de maladii - Jhumpa Lahiri 






Ingrediente:
  • 100g ciuperci champignon
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mic
  • 1/2 dovlecel
  • cateva buchetele conopida si/sau broccoli
  • 200 ml suc de rosii
  • patrunjel verde proaspat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare, piper
  • ulei
Ciupercile se curata de pielite si se taie felii subtiri, ceapa se toaca marunt, cartoful se taie cuburi, la fel dovlecelul si telina, radacina de patrunjel si morcovii rondele.

Ceapa se prajeste in putin ulei. Cand s-a inmuiat se adauga feliile de ciuperci, toate legumele in afara de dovlecel, conopida si broccoli, sucul de rosii, zaharul, cimbrul, o lingurita sare, piper si apa - cantitatea de apa in functie de cat de deasa vreti sa fie ciorba. Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga si restul de legume si se mai fierbe inca vreo 10 minute. Se potriveste apoi de sare si piper.

Se serveste cu mult patrunjel verde proaspat tocat si, dupa preferinte, cu otet sau zeama de lamaie.

Si un pont de la mine: reinventati supa - eliminati sucul de rosii si inlocuiti cimbrul cu marar uscat. La final adaugati un pahar iaurt si marar proaspat.

S-aveti pofta!















This entry was posted on 2/19/2014 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com