Am o colega, careia ii place sa faca prajituri. Si face des, portii mari, pe care nu le dovedeste ea singura cu prietenul. Asa ajungem sa gustam si noi din incercarile ei. 

Tarta aceasta este preferata mea pana acum - de fapt umplutura, pentru ca in loc de alatul cu drojdie din reteta am imprumutat aluatul de la placinta cu mere.






Ingrediente aluat:
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 125g unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:
  • 250g caise / 1 borcan compot de caise (175g)
  • 500g branza de vaci (cremoasa)
  • 2 oua
  • 100g zahar 
  • 3 linguri compot / suc 
  • 1 esenta de vanilie

Ingrediente glazura:
  • 150g fulgi de migdale
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura unt
  • 100 ml lapte
* ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 24 cm.


Untul se lasa la temperatura camerei aproximtiv o jumatate de ora, fructele se taie bucatele, forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt. Cuptorul se preincalzeste la 180°.

Untul se freaca cu zaharul, iar cand zaharul s-a incorporat in unt se adauga restul de ingrediente. Se framanta pana rezulta un aluat tare. Daca aluatul nu se leaga adaugati o lingura de smantana, sau daca dupa framantare aluatul este prea moale si lipicios adaugati inca o lingura de faina. 

Aluatul se imparte in doua parti egale. Dintr-o bucata se intinde un aluat mai mare decat tava in care se coace tarta, din cealalta bucata se intinde o foaie cat tava.  Foaia de aluat se aseaza in tava si se aranjeaza astfel incat sa imbrace peretii formei.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga branza, esenta de vamilie, cele 3 linguri de suc si se omogenizeaza. Se adauga albusurile de ou batute spuma si bucatile de caise, si se amesteca usor. Compozitia se toarna peste aluat.

Se acopera cu cealalta foaie de aluat.

Untul, mierea si laptele se fierb impreuna timp de 2 minute. Se adauga fulgii de migdale. Se omogenizeaza, apoi amestecul se imprastie peste tarta.

Se da la cuptor timp de o ora - o ora si 15 minute (testati cu scobitoarea!). Dupa  o jumatate de ora (chiar mai devreme daca vedeti ca se innegresc migdalele) se da focul mai incet.




Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma. Merge cu un mot de frisca, e perfecta langa o cafea amara. Sper sa va placa la fel de mult ca si mie.


















This entry was posted on 6/27/2013 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com