Camembert la cuptor


"[...] In seara urmatoare, ne-am pomenit din nou cu soferul monstrului galben. Ne aduse un Camembert si ne spuse cum sa-l gatim - in felul in care il preparase el cand a fost in padure in timpul iernii si a avut nevoie de ceva care sa-l incalzeasca.
- Faci un foc, spuse el aranjand niste vreascuri imaginare pe masa in fata lui, scoti branza din cutie si dai la o parte invelisul din hartie. Apoi o pui la loc in cutie, d'accord?
       Pentru a fi sigur ca am inteles, scoase branza si batu usor cu degetul fragila cutie de lemn.
- Bon. Acum puneti cutia pe taciunii incinsi. Cutia arde. Coaja branzei se face neagra. Branza se topeste, dar... ridica un deget pentru a accentua ideea... ea ramane in coaja. Nu poate sa curga in foc.
       Mai trase o dusca de pastis, dupa care isi sterse mustata cu dosul palmei.
- Alors, luati une baguette si taiati-o pe lung. Acum - attention aux doigts - luati branza de pe foc, faceti o gaura in coaja si turnati branza topita in paine. Et voilà!
     Rase zgomotos, facand pungi sub ochi, si se batu peste burta. Stiam ca, mai devreme sau mai tarziu, orice conversatie in Provence ajunge la mancare sau bautura. [...]"
Din nou in Provence - Peter Mayle 





Ingrediente:
  • branza Camembert
  • rozmarin proaspat
  • bagheta / ardei / morcovi / struguri / pere - dupa preferinte

Faceti ca soferul din povestire (daca aveti unde) sau....

Scoateti Camembert-ul din ambalaj si puneti-o inapoi in cutie. Crestati branza si infigeti cateva ace de rozmarin, apoi dati la cuptorul preincalzit. Dupa 5 minute scoateti branza din cuptor si dati la o parte coaja. Inapoi la cuptor pentru inca 7-8 minute.

Serviti-o calda pe bagheta si/sau alaturi de fructe sau baghete de morcovi si ardei.

Alors, pofta buna!






Comentarii

chefgonin a spus…

Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se drăguţ.
Simona a spus…
Trebuie sa fie delicios!