Zabaglione


Zabaglione mi-a adus aminte de copilarie. Pentru ca pe atunci imi placea la nebunie sa mananc galbenusuri de ou frecate cu zahar. Sa fiu sincera imi place si acum, doar ca mananc mai rar, pe motiv de silueta :D

Reteta e din Cartea regala de bucate a principesei Margareta.





Ingrediente pentru 4 portii:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 8 linguri zahar pudra
  • 100 ml vin alb dulce
  • frunze de melissa (roinita)

Galbenusurile de ou se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.Crema se pune la bain-marie, amestecand usor circa 15 minute (atentie sa nu fiarba apa!). Se adauga frunzele maruntite de roinita si treptat vinul, amestecand mereu. Se mai lasa la bain-marie inca vreo 5 minute. 

Zabaglione se serveste calduta, cu piscoturi de sampanie si optional cu afine sau capsuni. Se decoreaza cu frunze de roinita.

Sa ne fie de bine!





Comentarii