Cottage pie - placinta englezeasca


"[...] Shephard's Pie besteht aus Kartoffelbrei mit Hackfleischsoße, schön zusammengerührt, in flache Auflaufformen gekippt und dann im Ofen überbacken. Aus Gründen der Schnelligkeit kam das Zeug hier jedoch in die Mikrowelle, wodurch die angeblich so delikate braune Kruste fehlte, aber trotzdem schmekte die Pampe erstaunlich gut. Und noch besser, wenn man beim Essen die Augen zumachte. [...]"
"Werden sie denn nie erwachsen?" - Evelyn Sanders 






Ingrediente pentru 2 portii:
  • 300g carne tocata (de porc sau de vita)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 150 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita cimbru
  • patrunjel
  • sare, piper
  • ulei

  • 2-3 cartofi
  • 2 lingurite unt
  • lapte
  • 1/4 lingurita nucsoara

  • branza cheddar / cascaval razuit

Ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga carnea tocata si condimentele. Se prajeste totul pana cand cand se evapora apa lasata de carne, apoi se adauga sucul de rosii si frunzele de patrunjel. Se fierbe la foc mic pana cand morcovul si carnea sunt facute (la mine a durat vreo 20 minute).

 Cartofii fierti in apa cu sare se piseaza si se amesteca cu unt. Se adauga lapte pana piureul ajunge la consistenta dorita, apoi se condimenteaza cu nucsoara si sare.

Un vas termorezistent (sau boluri termorezistente individuale) se umple pana la jumatate cu carne, apoi se completeaza cu piure. Deasupra se presara branza cheddar sau cascaval proaspat razuit. 

Se da la cuptor la 200 grade pana cand branza se topeste si se rumeneste. Se serveste imediat.




Pofta sa aveti!


Si un pont: folositi carne tocata de miel - veti savura atunci o delicioasa "shepherd's pie". Mai multe detalii despre cele doua placinte englezesti gasiti aici.








Comentarii