Reteta o am de la M., matusa lui Mr.Green Foot. Mersi mult pentru reteta, tarta aceasta a fost pentru noi descoperirea verii...  Se face extrem de repede, iar eu si Mr.Green Foot reusim sa o devoram intr-un timp record.






Ingrediente:
  • 1 foaie de foietaj
  • 500-600g prune
  • 1 pumn stafide
  • 2 oua
  • 200g smantana (sa NU fie smantana dulce pentru frisca!)
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara

Aluatul de foietaj se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se imprastie artistic jumatatile de pruna si stafidele, iar peste prune se presara scortisoara (si zahar daca prunele sunt prea acre). Ouale se bat ca pentru omleta, apoi se adauga smantana si cele trei linguri de zahar, se omogenizeaza si se toarna peste aluat. Se da la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute pana cand se rumeneste.

Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie felii si se savureaza. Bun, nu?


Recomandare: daca aveti chef sa faceti voi aluatul, utilizati reteta Laurei Laurentiu.
Si un pont de la mine: incercati si alte fructe in loc de prune, de exemplu mere, struguri sau piersici.






This entry was posted on 8/31/2012 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com