Nu pot sa uit vinul fiert (cel mai bun din viata mea) pe care l-am baut la sanius cu prietenii. Fulgi, derdelus, noi si pungile de gunoi (vai de fundul nostru), vin fiert si tuica fiarta, distractie, rasete, singura bricheta scapata in zapada... Mai tii minte S.? :)
Ingrediente:
- 1 L vin rosu demisec
- ~3 linguri zahar
- 2 portocale
- 1 mar
- 1 bat scortisoara
- 2-3 cuisoare
- 1 lingura stafide
Vinul rosu se toarna intr-o cratita mai mare si se incalzeste incet, fara a se ajunge la fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga zeama de la o portocala, marul si cealalta portocala taiate felii subtiri, precum si restul ingredientelor cu exceptia zaharului. Se pune capacul si se lasa ingredientele la infuzat.
Dupa aproximativ 25 minute se pescuiesc cuisoarele si batul de scortisoara. Se testeaza vinul si se adauga zahar in functie de gust. Vinul se incalzeste din nou pana la dizolvarea completa a zaharului. Atentie, sa nu fiarba!
Vinul se serveste fierbinte, optional cu bucatele de mar sau portocala (dar nu din oala!).
Dupa aproximativ 25 minute se pescuiesc cuisoarele si batul de scortisoara. Se testeaza vinul si se adauga zahar in functie de gust. Vinul se incalzeste din nou pana la dizolvarea completa a zaharului. Atentie, sa nu fiarba!
Vinul se serveste fierbinte, optional cu bucatele de mar sau portocala (dar nu din oala!).
Si un pont de la mine: pregatiti si pentru copii "vin fiert" folosind suc de struguri in loc de vin!
Comentarii
La tine a venit iarna . :)
La noi ploua si nu simt inca atmosfera de sarbatoare.
Dar venea de la tine asa un miros de scortisoara ,ca m-am trezit din amortire.
Imi fac si eu maine o cana de vin fiert sa-mi vin in fire .Am sa pun si un praf de piper ca poate-mi trece si raceala .
Te pup .
Piper in vin fiert? Nu am incercat niciodata, eu adaugam piper doar la tuica.
o zi minunata!
Zuzo, inca nu-i tarziu. Se zvoneste ca va ninge, asa ca scot si eu niste vin la interval :)
Emily, o zi faina si tie!