Kaiserschmarrn este una dintre cele mai cunoscute deserturi austriece. Mai multe informatii despre Kaiserschmarrn gasiti aici.

Reteta e din colectia Aldi.





Ingrediente pentru 4 portii:
  • 220g faina
  • 50g zahar
  • 5 oua
  • 30g + 2 lingurite unt
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri stafide
  • zahar pudra

Ingrediente sos:
  • 150 ml smantana
  • 1 portocala
  • 30g zahar

Smantana se amesteca cu zaharul, zeama si coaja de la o portocala si se mixeaza la viteza maxima timp de 3 minute (sau pana cand ajunge la consistenta dorita - eu am vrut sa fie mai lichid). Sosul se pastreaza la frigider pana la servire.

Untul (30g) se topeste in lapte. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca bine cu zahar, iar cand pasta s-a deschis la culoare se adauga laptele, esenta de rom, stafidele si, amestecand mereu, faina. In cele din urma se adauga albusurile si se amesteca incet, de sus in jos.

Intr-o tigaie se topeste o lingurita unt si se toarna jumatate din compozitie. Cand s-a rumenit un pic, se intoarce si pe partea cealalta (se procedeaza exact ca la clatite) si se marunteste cu o lingura de lemn. Se tine pe foc inca 2-3 minute, apoi se scoate pe farfurii. La fel se procedeaza si cu restul de aluat.

Se pudreaza cu zahar din belsug si se serveste alaturi de sosul de smantana.

Sa va fie de bine!







This entry was posted on 11/10/2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comentarii:

    Lia spunea...

    Un fel de clatie regesti , delicate, parfumate imbalsamate in sos.
    Mi-au lasat gura apa . :)

  1. ... on 13 noiembrie 2011, 17:53  
  2. gaby_d spunea...

    Ce simplu.
    O sa-l fac si eu.
    Poza-i super!

  3. ... on 13 noiembrie 2011, 23:58  
  4. Zazuza spunea...

    cat ma bucur sa vad reteta asta si la tine! desertul asta este printre favoritele mele!

  5. ... on 17 noiembrie 2011, 23:05  
  6. Zazuza spunea...

    am apasat send inainte de a spune ca la noi nu se mananca cu sos din asta, ci cu Apfelmus si compot - de prune, traditional, sau caise. sau piersici :)). dar m-ai facut curioasa cu sosul, incerc si eu data viitoare, daca nu intampin opozitie de la puristi :))

  7. ... on 17 noiembrie 2011, 23:07  
  8. Mrs. Green Foot spunea...

    Lia, legenda spune ca sunt intr-adevar clatite regesti :)

    Mersi Gaby.

    Zazuza, prima oara reteta la tine am vazut-o. Dar eu functionez dupa principiul "al 2lea stimul"... :D

  9. ... on 21 noiembrie 2011, 20:18  
  10. Jo spunea...

    Hi there,

    I'd like to introduce to you a new website www.foodepix.com that we have
    just recently launched. Foodepix is a photo gallery of delicious and mouth
    watering food.

    We've seen your blog and we love your pictures and recipes. We would love
    to invite you to register with foodepix.com and upload your images.

    Hope to see you there. :)

    Thanks.

  11. ... on 22 noiembrie 2011, 04:10  
  12. Mrs. Green Foot spunea...

    Thanks for invitation. Many beautiful pictures on FoodEpix, I'm really drooling!

  13. ... on 24 noiembrie 2011, 16:28  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com