Am primit, inca de anul trecut, de la Mr. Green Foot o carte de bucate vegetariene: "Der höhere Geschmack". Am salivat rasfoind cartea si privind la cele cateva poze. Am ramas insa doar cu clatitul ochilor, deoarece, la prima vedere, retetele erau pline cu ingrediente de care nu auzisem sau pe care nu stiam de unde sa le procur... pana anul acesta, cand am luat din nou cartea in mana si am descoperit reteta de mai jos: ingrediente la indemana oricui, simplu si rapid de preparat, rezultat delicios!



Briose delicate cu fructe uscate


Ingrediente:
  • 420g faina de grau tip 650
  • 2oog curmale fara samburi
  • 140g stafide
  • 50 g alune de padure/nuci
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 120 ml miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
* ingrediente pentru 12 briose

Merele se scobesc de miez si se dau pe razatoarea mare, curmalele si stafidele se taie bucati mici, alunele/nucile se maruntesc, portocalele se storc de zeama si se rade coaja pe razatoarea mica. Cuptorul se preincalzeste la 180°.

Se amesteca curmalele, mierea, bicarbonatul de sodiu si 250 ml apa si se fierb la foc mic 2 minute. Compozita se lasa sa se raceasca.

Separat se amesteca restul ingredientelor si se toarna apoi peste miere si curmale. Se omogenizeaza amestecul si se toarna in formele captusite cu hartiutele speciale de copt briose. Briosele se dau la cuptor pentru 25-30 minute (sau pana se rumenesc frumos).

Se savureaza calde sau reci, simple sau cu o caciulita de
  • iaurt cremos presarat cu ciocolata rasa, nucsoara sau cacao
  • perle de branza dulce amestecate cu smantana, miere si scortisoara
  • crema de vanilie si nucsoara

Bun, bun, nu? Sa va fie de bine!






PS: Va vine sa credeti ca briosele mele nu contin oua si grasimi? :)







This entry was posted on 5/19/2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 comentarii:

    Alina---Explora Cuisine spunea...

    Foarte faina reteta, tocmai pentru ca nu contine nici oua si nici unt! a must try! Weekend placut!

  1. ... on 20 mai 2011, 02:56  
  2. Zazuza spunea...

    incredibil, as zice! ce fain arata si sigur sunt si bune de tot!

  3. ... on 20 mai 2011, 10:27  
  4. Lia spunea...

    Chiar ca nu-mi vine sa cred cand le vad asa cresute si aurii.
    O reteta delicioasa.Iar merele rase in compozitie,combinate cu alune si curmale suna yummi .
    Imi place mult prosopul sau fata de masa de sub ele . :)
    Se potriveste cu motzul de iaurt. :)

  5. ... on 20 mai 2011, 14:20  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Alina, weekend placut si tie!

    Zazuza, deci is bune, bune :)

    Lia, ai uitat de miere :)) Prezenta mierii in briose m-a dus cu gandul la turta dulce (acolo am mai folosit miere in loc de zahar). Are alt gust, de fapt, daca stau sa ma gandesc bine, mierea are gust, zaharul e doar dulce :))

  7. ... on 20 mai 2011, 14:51  
  8. Mrs. Green Foot spunea...

    Lia, acum vad ca am muuuulte frunze de trifoi rosu pe panza :))

  9. ... on 20 mai 2011, 14:52  
  10. Lia spunea...

    Vezi,dupa ce ti-am atras eu atentia te-ai uitat mai bine la prosop. :)
    E un material superb.Nu ajunge de o bluza ?In vara asta se poarta floricelele. :))))
    ...............................
    Ce rau imi pare ca nu te vad la fata.De multe ori imi vine sa-ti spun cate-o chestie mai smechereasca,dar pentru ca nu-mi auzi tonul vocii,ma tem sa nu crezi ca te iau peste picior.
    Eu sunt glumeata din fire .Vreau sa scriu si pe urma sterg.
    Acuma nu am mai sters . :)
    ..............................
    Despre material am vorbit serios.Chiar imi place.Mult.

    Te pup.

  11. ... on 20 mai 2011, 21:10  
  12. Mrs. Green Foot spunea...

    Rad. Pentru ca mi-am inchipuit cum mi-ar sta intr-o fustita din materialul cu trifoi. Face fundul mare modelul acesta... sau e de vina ciocolata?!

    Si mie imi lipsesc gesturile, mimica, tonalitatea vocii, privirea... sunt sarace cuvintele :)

    Tu scrie acolo... pun eu rasul langa :)

    PS: am uitat sa iti spun ca e vorba de un sort de bucatarie :))

  13. ... on 23 mai 2011, 19:36  
  14. Anonim spunea...

    Buna ziua,
    .. in acea carte vegetariana nu scria si despre toxicitatea mierii( mierea incalzita la peste 40grade devine toxica)?

  15. ... on 11 martie 2013, 17:59  
  16. Mrs. Green Foot spunea...

    Buna,
    nope, nu scrie nimic. Doar ca mierea poate fi inlocuita (sau completata) cu sirop de artar.

  17. ... on 11 martie 2013, 22:46  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com