Am primit de la mama lui Mr.Green Foot o legatura de rabarbar pentru o placinta delicioasa. Mi-au ramas cateva tulpini, prea putine pentru o alta placinta, asa ca m-am gandit sa fac si un compot.
Ingrediente:
- 3-4 tulpini de rabarbar
- 1 1/2 L apa
- 4 linguri zahar
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 cuisoara
- 1 frunza de dafin
Intr-un vas mai mare se topeste zaharul, apoi se adauga apa, frunza de dafin, cuisoara si nucsoara - atentie, sa nu va ardeti cand turnati apa! Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand zaharul s-a topit adaugati rabarbarul taiat bucatele. Se mai fierbe inca vreo 5 minute - nu mai mult, sau patiti ca mine: rabarbarul se face terci! :D
Se serveste rece, simplu sau ornat cu frunze de menta. Racoritor!
Se serveste rece, simplu sau ornat cu frunze de menta. Racoritor!
Comentarii
Noapte buna!
Multumesc anticipat!
Adresa ei este http://povesticulinare.blogspot.com/
Denumirea oficiala e "rubarbă", si am vazut si in Grecia. Cred ca nu esti mai la sud de atat. Chiar ii place caldura.
Ca o curiozitate: pe vremuri era mai scump decat scortisoara, sofranul sau opiul. Frunzele sunt toxice.
(De pe wikipedia: Rhubarb can be used as a strong laxative, with the roots being used as a laxative for at least 5,000 years.)