Am primit de la mama lui Mr.Green Foot o legatura de rabarbar pentru o placinta delicioasa. Mi-au ramas cateva tulpini, prea putine pentru o alta placinta, asa ca m-am gandit sa fac si un compot.




Ingrediente:
  • 3-4 tulpini de rabarbar
  • 1 1/2 L apa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 cuisoara
  • 1 frunza de dafin


Intr-un vas mai mare se topeste zaharul, apoi se adauga apa, frunza de dafin, cuisoara si nucsoara - atentie, sa nu va ardeti cand turnati apa! Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand zaharul s-a topit adaugati rabarbarul taiat bucatele. Se mai fierbe inca vreo 5 minute - nu mai mult, sau patiti ca mine: rabarbarul se face terci! :D

Se serveste rece, simplu sau ornat cu frunze de menta. Racoritor!




This entry was posted on 6/15/2010 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 comentarii:

    Lulu spunea...

    Fotografia asta este o poezie!Simti racoarea paharului! Pacat ca aici la sudisti nu creste planta asta! De vreun an in schimb se gaseste tarhon!Noapte buna in continuare!

  1. ... on 15 iunie 2010, 04:32  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Cine stie, poate se va rataci vreo samanta de rabarbar, ii va placea pe la sudisti si va incepe sa creasca si acolo. :)

    Noapte buna!

  3. ... on 15 iunie 2010, 23:01  
  4. lulu spunea...

    Hm, bine ar fi! Acum cativa ani tarhonul nu era cunoscut la piata pe aici, acum a inceput sa se gaseasca, asa ca poate apare si rabarbar-ul!La fel si brocoli, care mai nou este produs chiar in gradinile noastre! Nu gasesc adresa de blog a Liei, o ai tu cumva? Nu-s prea mestera la IT...
    Multumesc anticipat!

  5. ... on 16 iunie 2010, 19:57  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Lia spune povesti culinare :) -
    Adresa ei este http://povesticulinare.blogspot.com/

  7. ... on 16 iunie 2010, 20:05  
  8. nonick spunea...

    @lulu
    Denumirea oficiala e "rubarbă", si am vazut si in Grecia. Cred ca nu esti mai la sud de atat. Chiar ii place caldura.
    Ca o curiozitate: pe vremuri era mai scump decat scortisoara, sofranul sau opiul. Frunzele sunt toxice.

  9. ... on 7 iulie 2010, 11:56  
  10. Mrs. Green Foot spunea...

    Deci sa-mi iau gandul de la sarmalutele in frunze de rabarbar pe care voiam sa le experimentez :))

  11. ... on 7 iulie 2010, 20:06  
  12. nonick spunea...

    Poti incerca o salata din radacini :)

    (De pe wikipedia: Rhubarb can be used as a strong laxative, with the roots being used as a laxative for at least 5,000 years.)

  13. ... on 7 iulie 2010, 20:44  
  14. Mrs. Green Foot spunea...

    Hmmm.. o cura de detoxificare. Buna idee :)

  15. ... on 8 iulie 2010, 19:46  
  16. rodica spunea...

    Ce bun e compotul:)are un gust deosebit...multumim ca ne-ai impartasit aceasta reteta...

  17. ... on 24 martie 2011, 15:40  
  18. Mrs. Green Foot spunea...

    Cu placere Rodica! :)

  19. ... on 24 martie 2011, 22:55  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com