Ciorba de perisoare


Ciorba aceasta este o adaptare dupa preferintele noastre a celor doua versiuni de ciorba de perisoare pe care le cunosc eu: varianta pe care o stiu din copilarie de la mama si o versiune mai noua invatata de la mama lui Mr.Green Foot.




Ingrediente perisoare:
  • 400g carne tocata de porc/vita/pui/amestec
  • 1 ou
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov mic
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 2-3 linguri faina

Ingrediente ciorba:
  • 2 pumni orez (~80g)
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei gras
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • frunze de tahon din otet
  • ulei
  • sare, piper

Se amesteca carnea, oul, morcovul si usturoiul (date pe razatoarea mica), patrunjelul si condimentele. Cu mainile usor umezite se formeaza bile de carne de marimea unor nuci si se tavalesc apoi prin faina.

Ceapa maruntita si rondelele de morcovi se pun la calit in foarte putin ulei. Se adauga apa, sucul de rosii, dafinul, o lingurita zahar, sare si piper dupa gust. Dupa 10 minute de fierbere cu clocote se da focul mai incet si se adauga perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, iar cand perisoarele s-au ridicat la suprafata se adauga orezul si ardeii taiati cubulete. Se fierbe in continuare la foc mic pana ce perisoarele si orezul sunt gata - in jur de o ora a durat la mine. La sfarsit se adauga frunzele de tarhon si o lingura din otetul de tarhon, inca un clocot si gata.

Pofte bune!

Comentarii

Lia a spus…
Piciorus,

Mi-ai facut pofta.
N-am facut de mult.
Am niste carne tocata prin congelator,care e promisa unor.... ..sarmale.
Sa vad poate salvez ceva si pentru cateva perisoare :)
Mrs. Green Foot a spus…
Suntem chit atunci... tocmai ce mi-ai facut pofta cu ouale tale umplute!