"Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus Stop! şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată lună, că merităm să fim în Cartea Recordurilor, că am scris istorie, că am acţionat împreuna măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii "Let's Do It Romania!". O să-i spui că da, că ai fost unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!"


Let's Do It Romania!

Pentru mai multe detalii accesati site-ul oficial: www.letsdoitromania.ro.


This entry was posted on 2/26/2010 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

  Johnny_K spunea...

  E o campanie interesanta si binevenita.
  Insa eu as plusa la actiunea asta cu o alta actiune: "Hai sa curatam Romania (tot intr-o singura zi) de ghiolbanii care vor face ca locurile curatate de deseuri sa arate la fel ca inainte dupa cateva week end-uri cu mici si bere".
  Nu de alta, dar altfel eforturile depuse prin aceasta campanie se vor vedea, din pacate, doar pe termen scurt.

 1. ... on 26 februarie 2010, 20:10  
 2. Mrs. Green Foot spunea...

  Cam greu de pus in practica ideea ta :) Ai dreptate insa, dupa cateva saptamani cred ca gunoiul va fi inapoi la locul lui. Dar speranta moare ultima...

 3. ... on 26 februarie 2010, 20:48  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com