Turta dulce


Nu se poate Craciun fara turta dulce sub pom si miros de scortisoara in casa!


Turta dulce

Ingrediente aluat:
  • 300g zahar
  • ~450g faina
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 3 linguri miere
  • 150 ml cafea
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente glazura:
  • 1 albus de ou
  • 150g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Intr-un vas mai mare se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. Cand zaharul s-a topit se adauga cafeaua (grija mare sa nu va ardeti! Folositi manusa de bucatarie sa va protejati mana de aburi!). Se tine pe foc si se amesteca mereu pana cand se topeste complet zaharul ars.

Intr-un bol turnam zeama de cafea racita, adaugam restul de 150g zahar si restul de ingrediente (bicarbonatul de sodiu se stinge cu cateva picaturi de otet). Se amesteca bine, se framanta cu mana si se mai adauga faina daca este nevoie astfel incat sa rezulte un aluat normal.

Se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie in formele dorite.

Turta dulce
Se coc timp de 25 minute la foc potrivit.

Intre timp se bate spuma un albus de ou la care se adauga zaharul pudra si o lingurita de scortisoara. Turtele, racite un pic, se dau prin aceasta glazura, apoi se lasa de pe o zi pe alta ca sa se usuce.



Si un pont de la mine: tineti turtele dulci in pungi de celofan, astfel veti avea la dispozitie turta dulce un timp mai indelungat!

Comentarii