Supa de gulii

Daca va place gulia tot atat de mult cat imi place si mie, atunci nu trebuie sa duc multa munca de lamurire cu voi pentru ca sigur veti fi incantate de aceasta supa. Daca insa gulia nu prea va face cu ochiul... mare pacat, intrucat ea este o sursa excelenta de vitamine, saruri si fibre. Mersi G. pentru reteta aceasta minunata! Ingrediente:
  • 3 gulii verzi(~0.800 kg)
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 frunza dafin
  • frunze de telina
  • ulei
  • cascaval
Guliile se curata de coaja, si daca este cazul, de partea lemnoasa, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie marunt si se parcaleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga boiaua si 3-4 pahare de apa. Se adauga cuburile de gulie, foaia de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se adauga frunzele de telina maruntite. Daca supa pare prea deasa acum este momentul sa mai adaugati apa. Atentie insa, apa adaugata trebuie sa fie fierbinte! Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 30 minute. Supa se serveste fierbinte, cu cascaval ras deasupra. Un pont de la mine: cand cumparati gulii, alegeti-le pe cele mai mici, cu frunzele inca verzi si cat mai putin ofilite. Astfel veti fi sigure ca nu cumparati niste gulii puternic fibrate si lemnoase.

Comentarii