Crusonul este o bautura slab alcoolizata, proaspata si revigoranta, perfecta pentru zilele calduroase de vara. Pregatiti-va pentru o explozie de arome...


Ingrediente:
  • 1 pepene galben (~ 1 kg)
  • 1 L vin alb demidulce
  • 100 g zahar brut
  • 100 ml lichior caise
  • apa minerala carbogazoasa / vin spumant

Pepenele se curata de coaja si de seminte. Se taie cuburi nu prea mari (asa ca pentru o salata) care se pun intr-un castron incapator si se presara cu zahar. Vasul se acopera si se da la rece pentru o ora.

Se adauga apoi vin cat sa acopere cuburile de pepene si toata cantitatea de lichior. Care lichior de caise, in caz ca nu aveti asa ceva, poate fi inlocuit cu orice alt lichior de fructe, sau visinata, rom sau votca. Amestecam putin sa ajutam zaharul sa se dizolve si se tine la rece pentru inca o ora.

Adaugam si restul de vin, apoi - probabil v-ati obisnuit deja :D - dam la rece pentru inca... vreo 12 ore.

In momentul servirii se adauga dupa gust apa minerala sau vin spumant - daca vreti ca bautura sa fie mai tare adaugati o cantitate mai mica. Crusonul se serveste foarte rece (atat cat va permite gatul) in cupe de sampanie. Se orneaza cu bucati de pepene si frunze de menta.

Un pont: crusonul se poate prepara si din alte fructe, cu mentiunea ca este de preferat sa se faca dintr-un singur fel de fructe. Va recomand sa mai incercati si crusonul din piersici sau capsuni. Se prepara la fel ca si crusonul din pepene galben.


This entry was posted on 8/04/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com