Weekend-ul acesta, satul Cricau (aflat la vreo 25 km de Alba Iulia) a fost gazda Festivalului Cetatilor Dacice. Festivalul (deja la a patra editie!!) reuneste in fiecare an reprezentatii comunelor pe a caror raza au fost descoperite vestigii dacice. Astfel, "dacii" din Cricau, Sasciori, Cetatea de Balta, Ighiu si Cugir se intrec si petrec astfel incat sa reinvie atmosfera de barbatie si indrazneala specifica unei perioade apuse de peste 2000 de ani.


Dintre evenimentele care mi-au placut foarte mult amintesc de aprinderea tortelor si a rugului lui Zamolxe, dansul ielelor (cum am poreclit noi zanele Zalaului), parada costumelor si batalia dintre daci si romani. Mai multe poze de la festival in curand pe ABBILDUNG Photography. Iar daca doriti sa aflati mai multe detalii despre festival atunci vizitati cetatidacice.ro.

Si sa nu uit de Zilele Romane, un festival care de data aceasta aduce romanii in centrul atentiei si care va avea loc la Zalau in 1-2 august 2009.


This entry was posted on 6/21/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com