Bombe din ciocolata de casa


Tin minte ca mereu incercam sa o conving pe mama sa faca una din dulciurile mele preferate, adica: prajitura nuca (ii ziceam asa pentru ca semana cu o nuca), csoda torta, prajitura cu crema galbena (cum ii ziceam cand eram mica, afland pe urma ca era de fapt cremsnit) si ciocolata de casa. De o grija am scapat, acum stiu si eu sa fac cioca de casa!

Bombe din ciocolata de casa 01

Ingrediente:
  • 250 g lapte praf
  • 7 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 50 ml apa
  • 5 linguri de nuca tocata
  • un pumn de stafide
  • cocos

Intr-un vas emailat punem zaharul, cacao, untul si apa si se pune la foc mediu. Cu o lingura de lemn desfacem untul in bucati mai mici pentru a grabi topirea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine un sirop ca mierea de groasa (dupa ce incepe sa faca bulbuci am tinut pe foc inca vreo 2 minute). Se ia vasul de pe foc si se adauga laptele praf, nuca tocata si stafidele. Amestecam foarte bine, pana ce laptele praf s-a incorporat in intregime. Va rezulta o pasta mai tare, de consistenta unei mamaligi vartoase, care opune rezistenta la amestecat. Asteptam sa se raceasca putin, cat sa putem lucra cu ciocolata fara sa ne ardem. Intre timp pregatim o farfurie cu 2-3 linguri de cocos.

Mai tineti minte cum va jucati cu plastilina cand erati mici, cum formati cu mana bilute si bare? Ehh exact la fel se fac si bombele de ciocolata. In functie de dorinta si de cata rabdare si timp dispuneti (dar mai ales rabdare :D) bombele de cioca vor iesi mai mari sau mai mici. Apoi tavalim bilutele in cocos, apasand bine sa nu pice ulterior cocosul.

Bombe din ciocolata de casa 02

Recomandarea mea este sa va grabiti cu modelatul bombelor, este mult mai usor de lucrat cu ciocolata cand aceasta este inca calduta.


Un pont: puteti sa treceti bombele de ciocolata prin nuci si alune tocate, sau susan prajit, sau fulgi de porumb, etc.

Comentarii