Adica prajitura cu rubarba. Doar ca in loc de rubarba am folosit capsuni.
Rezultatul? Delicios!
Ingrediente:
- 1/2 kg capsuni
- 400 g faina
- 200 g zahar
- 2 linguri zahar praf
- 2-3 linguri zahar brut
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lamaie
Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu 200 g de zahar. Cand pasta se deschide la culoare se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt, si se amesteca bine pana rezulta un amestec fara cocoloase. Se adauga zaharul vanilat, zeama si coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se toarna pasta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute blatul este aproape copt si se poate scoate din cuptor. Se pun deasupra capsunile taiate jumatati si se presara cu zahar brut. Se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp albusurile, la care s-au adaugat 2 linguri de zahar, se bat spuma. Cand s-au scurs cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, si spritam spuma peste capsuni. Inapoi la cuptor pentru nu mai mult de 5 minute, pana cand albusul se rumeneste un pic.
...Si gata!
Comentarii
Am cred ca 1/2 kg de capsuni gongelate oare pot sa le folosesc pentru aceasta reteta?