Papricasul se poate face numai din pulpe, sau numai din piept de pui, cu os sau fara os, cu piele sau fara piele. Dar papricasul adevarat, asa cum il stiu eu de la mama, se face dintr-un pui intreg. Facut la ceaun, tinut la foc mic muuuult timp pana se ingroasa sosul fara sa se adauge fir de faina. Si mancat cu mamaliguta si mujdei de usturoi...

Dar sa nu ma intind la vorba si sa va prezint o alta varianta de papricas de pui pe care o stiu de la mama lui Mr.Green Foot. Reteta este de fapt identica cu cea pe care o stiu de la mama mea. Singura diferenta sunt galustele... si ele fac toata diferenta.

Papricas de pui cu galuste

Ingrediente papricas:
  • piept si/sau pulpe de pui
  • o jumatate lingurita de boia dulce
  • o jumatate lingurita de boia iute
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa (si coditele de la o ceapa verde daca aveti in camara)
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2-3 boabe de piper
  • ulei
Ingrediente galuste:
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de faina
  • sare

Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei. Cand ceapa este stravezie se adauga si morcovul taiat marunt si se mai lasa pe foc pentru inca un minut. Se adauga apoi bucatile de pui, rosia decojita si taiata marunt, si boiaua.

Papricas de pui cu galuste

Se adauga 1-2 pahare de apa cat sa acopere bine bucatile de pui. Se adauga o lingurita rasa de sare si boabele de piper. Se pune capacul si se fierbe la foc mic pana se face puiul (aproximativ o ora). In ultimele 5 minute de fierbere se potriveste de sare daca mai este nevoie, se adauga lingurita de zahar si frunzele de patrunjel taiate marunt. Se lasa sa mai dea in cateva clocote.

Cand papricasul este aproape gata incepem sa pregatim si galustele. Se pune la fiert un vas cu apa in care am adaugat o lingurita de sare. Ouale cu putina sare se bat ca pentru omleta, si apoi se adauga, rand pe rand, cele 4-5 linguri de faina. Atentie, nu adaugati urmatoarea lingura de faina pana ce faina pusa anterior nu s-a incorporat in intregime. Se da focul mai incet (apa nu trebuie sa clocoteasca) si se adauga cu lingurita o galusca de test - daca se desface in bucatele atunci mai adaugati putina faina. Lasati galustele sa fiarba pentru 5-10 minute. Se scurg de apa si se servesc imediat.



Un pont de la mine: in loc sa le fierbeti separat, puteti adauga galustele direct in papricas. Timpul de fierbere este acelasi. Eu prefer varianta aceasta.


This entry was posted on 5/05/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com