Ciorba de miel

Da, e tot mielul de la Paste. Da, inca mai am miel in congelator. Si nu, nu a fost o oaie, a fost un miel chiar micut, numai ca noi nu suntem mari mancatori de carne de miel. Si da, ciorba de miel este delicioasa! ciorba de miel 01 Ingrediente:
  • sira spinarii si gatul de la miel
  • 1 ceapa mica
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica sau 1/2 telina mai mare
  • 1 rosie
  • 1 pumn de orez
  • 1 legatura de leustean
  • putin tarhon in otet
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • putin ulei
  • sare, piper
Se pun la fiert oasele de miel impreuna cu o lingurita de sare si vreo 10 boabe de piper. Se fierbe la foc mediu pentru aproximativ o ora, spumandu-se de cate ori este nevoie. Intre timp se curata si se spala legumele, ceapa se marunteste, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bucati, morcovii rondele, iar rosia se decojeste si se toaca marunt. Cand carnea este aproape fiarta, se calesc legumele, rosia si boiaua dulce in putin ulei si 4-5 linguri de apa si apoi se adauga in ciorba. Dupa inca o jumatate de ora se adauga si orezul pe care l-am spalat in mai multe ape. Se mai tine pe foc pentru inca 20 minute, pana cand orezul este fiert. In ultimele 5 minute de fierbere se potriveste de sare si piper, se adauga tarhonul si leusteanul taiat marunt si 2-3 linguri din otetul de la tarhon. Se serveste cu smantana si se orneaza cu leustean proaspat.

Comentarii