Ne plac mult tocanitele. Mai ales Mr.Green Foot e innebunit dupa tocanite, ii place muuuuult de tot sa inmoaie painea in sos. Tocanita de mai jos este tot opera lui:



Pentru o tocanita delicioasa aveti nevoie de:
  • 1/2 kg de piept pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4-5 boabe piper
  • 2 foi de dafin
  • sare, putin ulei
  • frunze patrunjel

Ceapa si usturoiul se maruntesc, morcovul se taie rondele, pieptul de pui se taie in bucati nu prea mari. Se caleste totul in putin ulei pana ceapa devine stravezie, iar carnea de pui isi pierde culoarea aceea de roz crud. Se adauga apoi lingurita de boia, se amesteca bine si imediat se pune si un pahar de apa (nu lasati boia sa se prajeasca prea mult, capata un gust amar care mie cel putin nu imi place). Se adauga foile de dafin, boabele de piper, o jumatate de lingurita de sare si 3-4 pahare de apa (puneti mai putina apa daca nu vreti ca tocanita sa fie foarte zemoasa - paharul meu e de 200 ml). Se fierbe la foc mic si cu capacul pus aproximativ 45 minute. Ultimele 10 minute lasati tocanita sa fiarba la foc tare si fara capac, iar cu 2-3 minute inainte sa stingeti focul adaugati si frunzele de patrunjel.

Pofta buna sa aveti si voi!


This entry was posted on 4/09/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comentarii:

    Violeta spunea...

    Ma bucur ca am gasit blogul tau, retetele par delicioase. In seara asta vreau sa fac si eu aceasta reteta, sper sa iasa la fel de buna. (am facut deja reteta de ardei umpluti, ne-am regalat).
    Felicitari pentru acest blog, e unul din favoritele mele.

  1. ... on 5 august 2009, 15:02  
  2. Mrs. Green Foot spunea...

    Mersi Violeta,
    Sper sa gasesti pe aici multe retete care sa fie pe gustul tau si care sa reuseasca sa te inspire.
    Mai treci pe aici sa imi impartasesti si mie ce ai mai gatit, ce modificari ai adus retetelor, cum ti-a iesit mancarica...
    Ne mai auzim!

  3. ... on 5 august 2009, 18:27  
  4. Violeta spunea...

    Tocanita a iesit delicioasa, de mult nu am mai mincat ceva asa bun. Eu am adaugat si 4 cartofi taiati cuburi mari, asa stiam eu tocanita de la mama, cu ceva cartofi prin ea, plus ca am pus 3 morcovi in loc de 1.
    Mersi mult pentru reteta.

  5. ... on 5 august 2009, 21:51  
  6. Mrs. Green Foot spunea...

    Ma crezi daca iti spun ca pana acum o luna as fi strambat din nas la combinatia cartofi-pui-tocanita? Nu am nimic impotriva pireului+ carne de pui, dar combinatia de sus mi se parea ca pur si simplu nu merge... Noroc ca intr-o zi mi-a iesit tocanita prea lunga si nu aveam nimic altceva sa adaug decat cartofi... :D

  7. ... on 6 august 2009, 18:57  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com