Ochiuri in paine


Prietena mea S. ne-a uimit intr-o dimineata cu acest mic dejun apetisant. A fost dragoste la prima vedere: rapida, buna, foarte prezentabila in farfurie. Ma duce cu gandul la micul dejun al americanilor din filme cand el ii duce la pat mancarea si sucul natural din fructe. Aaaa da, si bobocul de trandafir rosu.

Ochiuri in paine

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 2 felii de sunca/salam
  • 2 felii cascaval
  • putin ulei, sare


Cu ajutorul unui cutit decupam miezul feliilor de paine astfel incat felia de sunca sa fie un pic mai mare decat miezul lipsa.

Ochiuri in paine

In tigaia incinsa, cu cateva picaturi de ulei, puneti feliile de paine si sunca. Asezati sunca astfel incat sa fie in contact cu tigaia. Lasati sa se prajeasca cu capacul pus la foc mediu pentru 3-4 minute.

Ochiuri in paine

Spargeti cate un ou in fiecare felie de paine, sarati si lasati sa se prajeasca in continuare. Acoperiti tigaia cu un capac, ouale se fac astfel mai repede si mai uniform. Cand ouale sunt gata, asezati feliile de cascaval peste ochiuri, puneti capacul si stingeti focul. Dupa o jumatate de minut cascavalul s-a topit, micul dejun poate fii servit.

Ochiuri in paine

Buna dimineata, o zi buna va doresc in continuare!

Comentarii

Anonim a spus…
Imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze. Ador acest mic dejun delicios. E usor de preparat.. Am sa incerc si eu!!

pusziii :)
Mrs. Green Foot a spus…
Este foarte bun, sa incerci neaparat!

Pusi! :)
Anonim a spus…
Foarte bine arata, sigur e gustos! Dar ma asteptam, la sfarsitul retetei sa pui undeva, cumva inapoi miezul de la paine. Pai ce? Mananc doar coaja painii? Glumeam! Nota 10!
Mrs. Green Foot a spus…
Bineinteles ca mananci doar coaja! Si asa e prea multa paine... nu stiai ca ingrasa ?! :))