Tocanita cu sos de rosii si bere


Mr.Green Foot are un talent nativ in a gasi cele mai ciudate si mai delicioase combinatii. Cu aceleasi ingrediente din care eu as face o tocanita obisnuita, vine el, se invarte de 2 ori, gaseste niste ingrediente pe care eu tocmai ce le trecusem cu vederea, et voila:



Ce a gasit Mr.Green Foot in frigider si in casa:
  • 3 felii cotlet de porc
  • 1 rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof mic
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 ml bere
  • 100 ml smantana dulce
  • 3-4 felii de ardei iute
  • 4 catei mici de usturoi
  • 10 boabe piper
  • 2 boabe enibahar
  • 15-20 boabe mustar
  • 1 foaie de dafin
  • coaja de la o felie subtire de lamaie


Uitandu-ma peste umarul lui Mr.Green Foot iata ce am vazut:
Se spala legumele si se taie bucatele medii. Se taie carnea subtire, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in putin ulei. Apoi se adauga morcovii, ardeiul capia, cartoful si totul se prajeste putin, cam 2 minute. Se adauga sosul de rosii si se fierbe aproximativ 5 minute cu capacul pus, pe urma se adauga usturoiul, boabele de enibahar, piper si de mustar, foaia de dafin, ardeiul iute, coaja de lamaie si ceapa. Dupa inca 10 minute de fiert cu capacul pus se adauga si berea (jumatate din sticla, ca restul se bea). Se mai fierbe totul inca 10 minute. Pe urma se scoate putin sos, se sufla ca sa nu fie foarte fierbinte si se gusta compozitia. Se ridica din sprancene si se ajunge la concluzia ca mai e nevoie de un pic de sare. Se lasa sa mai dea in cateva clocote, apoi se adauga smantana dulce si se ia de pe foc.

Mrs.Green Foot a mancat ca sparta 2 portii mari!

Comentarii