Ochsenschwanzsuppe


Ochsenschwanzsuppe

... a la Maya. O ciorba cu un nume greu de pronuntat pentru mine, mi se incalceste limba cand incerc sa zic osenstwantesuppe (nu iese nicicum). Am facut ciorba dupa reteta de baza, spunea Maya ca ea incercase sa mai adauge si cartofi, orez sau alte legumaraie dar rezultatul nu a mai fost Ochsenschwanzsuppe. Nu stiu cat de gustoase au fost incercarile ei, dar eu dupa ce am facut reteta postata de Maya nu am mai simtit nevoia sa adaug nimic in plus. Ciorba este divina, pur si simplu nu ne putem satura nici eu nici Mr.Green Foot. Suntem fanii declarati ai Ochsenschwanzsuppe!

Ce ne trebuie:
  • 700 g coada de bou - eu nu am gasit, am folosit in schimb 2 ciolane de vita si o bucata de piept de vita
  • 500 ml bulion de rosii - am folosit o conserva de rosii decojite bucati in suc propriu
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 legatura de patrunjel tanar cu radacina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare, piper boabe
  • 4 L de apa fierbinte


Am spalat carnea si am sters-o cu un servet de hartie. Ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel le-am taiat in bucati mai mari.

Ochsenschwanzsuppe

Carnea se prajeste pe ambele parti in putin ulei.

Ochsenschwanzsuppe

Cand s-au prajit am adaugat lingura de faina si am lasat totul la perpelit pentru inca un minut. Apoi am adaugat legumele, cei 4 L de apa fierbinte, foaia de dafin si frunzele de patrunjel tocate mai mari. Am condimentat cu sare (2 lingurite) si vreo 5-6 boabe de piper. Am lasat sa fiarba cu capacul pus la foc mic pentru o ora si jumatate adaugand si apa fierbinte cand era nevoie. Am adaugat si bulionul si am mai lasat inca o ora si un sfert la fiert pana ce carnea se desprindea usor de pe oase. Am curatat carnea de pe ciolane, le-am pus inapoi in supa si am mai lasat sa mai dea un clocot.

Comentarii

louis luzzo a spus…
This looks like a really wonderful recipe. However the translator that you're using makes it difficult to understand in English. I have bookmarked because I am really interested in giving this a try.
Mrs. Green Foot a spus…
Indeed it is a wonderful recipe.
I`ve posted the English version of this recipe on FoodBuzz. I hope you`ll understand my English...Let me know if you need some help with it.