Stiu ca sunteti obisnuite sa folositi frunzele de dafin in ciorbele sau tocanitele de cartofi nicidecum in ceaiuri. Desi s-ar putea sa fiti reticente la ceaiul de dafin, eu o recomand cu caldura mai ales cand sunteti racite si tusea este o problema pentru voi. Contrar asteptarilor, combinatia zahar-dafin este una placuta la gust, dafinul fiind doar o prezenta subtila in mijlocul aromei de zahar ars. Ceaiul o stiu de la mama, iar mama o stie de la bunica, bunica de la strabunica, strabunica de la mama ei... este un leac vechi care ne-a calmat de multe ori tusea.

Ceai din frunze de dafin

Pentru un pahar de ceai fierbinte avem nevoie de:
 • 3 linguri de zahar
 • 1 pahar de apa (250 ml)+ 50 ml de apa
 • 6-7 foi de dafin


Se topeste zaharul amestecand mereu pentru ca acesta sa nu se arda. Cand zaharul s-a transformat intr-un sirop gros ca mierea se adauga cei 300 ml de apa. Atentie sa nu va opariti, siropul fierbinte in contact cu apa poate sa va stropeasca si sa va arda! Se adauga foile de dafin si se fierbe la foc mic aproximativ 5 minute.


Se ia vasul de pe foc si se tine acoperit pentru 5-10 minute. Ceaiul se bea cat de fierbinte puteti suporta.

Atentie, fiind un ceai medicament si cu un continut ridicat de zahar nu este indicata consumarea in cantitati mari!


This entry was posted on 3/22/2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

  Anonim spunea...

  Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

 1. ... on 10 ianuarie 2010, 00:28  
 2. Mrs. Green Foot spunea...

  Right. Man is evolving over time ... :)

 3. ... on 10 ianuarie 2010, 00:50  

Toate fotografiile de pe acest blog apartin The Green Foot si ABBILDUNG Photography (exceptie imaginile de promovare alte blog-uri/website-uri). Daca doriti sa utilizati imagini sau sa copiati parti din continutul acestui blog va rugam sa ne contactati la adresa MrsGreenFoot[at]gmail.com


All photos on this blog belong to The Green Foot and ABBILDUNG Photography (except those images used to promote other blogs/websites). If you want to use images or copy parts of this blog, please contact us at MrsGreenFoot[at]gmail.com